Hasadser öncelikle geçmiş olsun, başın sağ olsun. Ben de çok benzer şeyler yaşadım 2,5 sene kadar önce. Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren hep kanamalar lekelenmeler oldu. Sürekli yattım vc dışında kalkmadım ama kanamalar asla kesilmedi. İçerde kanama alanı vardı hep. Sürekli progestan, proluton kullandım ben de. Benim suyum 21. haftada gelmişti. 25e kadar durdurup 25te mecburi doğuma alınmıştım. Bana doktorum o zaman rahim ağzı uzunluğumun iyi olduğunu, herhangi bi enfeksiyonum olmadığını söyledi. Ama sürekli kanamalar olduğu için plasenta tam güçlenemiyomuş ve bi süre sonra yırtılıyomuş ve bunu engellemenin yolu yokmuş maalesef kanamalar ilaçlara rağmen kesilmiyosa. Bana sebebin bu olduğunu söylemişti doktorum. Tekrar hamilelik düşünmeden önce doktora gittik. Eşimin de benim de testlerimize baktılar, bana ultrasonla da baktılar. Her şey normal dedi doktor ve hamile kaldım. Öncekinde rahim ağzında sıkıntı olmamasına rağmen serklaj önerdi doktorum ve oldum. İyi ki de oldum insanın içi biraz daha rahat oluyo. 14 te serklaj oldum şu an 29 oldum çok şükür şidmiye kadar kanama lekelenme flan olmadı. Ben kesinlikle öneririm serklaj olmanı. Çünkü nasıl geçeceğini bilemiyoruz maalesef. Zaten öncesinde yaşadıklarını doktoruna anlatırsan muhtemelem doktorun da seni yönlendirir serklaja. Benim doktorum profesör ama perinatolog da bulup gidebilirsin asıl onların alanı zaten riskli gebelikler. Evet enfeksiyon riski daha yüksek oluyo ama ben her ay hem kan hem idrar testi veriyorum tedbir amaçlı. Enfeksiyon çıkarsa tek kullanımlık ilaçla geçiyo zaten. Biraz da kendini kolladın mı hayatını hiraz yavaşlattın mı çok büyük sıkıntı olmuyo genelde. Benim sana önerim önce iyi bi doktor bul, perinatolog da olur. Öncesinde sen de eşin de bi görünün değerlerize baksınlar. Hamile kaldıktan sonra da zaten doktorun seni gerekli zamanlarda yönlendiricektir. Aynı şeyleri yaşarım diye de korkma. Her hamilelik farklıdır. Kafam rahat olsun, kalbini ferah tut. Hakkında hayırlısı olsun 🤲🏻
Hasadser