Benim de haziran sonu görünüyor ama ikinci olduğu için ve sezaryen de olursa 2-3 hafta daha erkene denk gelecek muhtemelen.
Oğlum mayıs başında doğmuştu, henüz serindi. Şimdi biraz daha sıcak olacak, ona göre ayarlamayı düşünüyorum battaniyeleri falan müslin alırım cinsiyeti belli olunca. Penye, triko, peluş olarak oğlumdan kalanlar var zaten. Cinsiyeti belli değil ama kız da olsa bazı şeyleri kullanırım.
Kıyafet olarak duran şeyler var ama diğer büyük eşyalar durmuyor. Oğlum 9 yaşında, saklamadım bunca zaman. Ben de ilk olarak bebek bezi aldım bu hafta. Ama daha fazla almayacağım, hızlı büyüyünce numarası küçülüp elde kalabilir çünkü. Çok indirimli görürsem büyük numara alırım belki.
Onun dışında küvet kova maşrapa şampuan vs banyo malzemelerini, bebek arabası, beşik gibi büyük parçaları almayı düşünüyorum öncelikli olarak. Çanta olarak oğlumda kullandığım duruyor, bir tane de kullanmamış var. İkisini dönüşümlü kullanırım.
Giyim için hem cinsiyet belli değil, hem de şu an genelde kışlık ürünler var artık. Nisan mayıs gibi alırım büyük ihtimalle. Beden olarak da genelde 0-3 ay çabuk küçülüyor, 3-6 aylık alırım daha çok.
Yine kendim için gecelik pijama emzirme sütyeni vs ürünleri de Nisan mayıs gibi alırım. Kilo durumunu şimdiden öngörmek mümkün değil. Genelde beyaz ve ekru renkte oluyor lohusa takımları, ben de ilk hamileliğimde öyle almıştım ama evde deneyince çok iç gösterdi. O yüzden değiştirdim gül kurusu gibi ve iç göstermeyecek kumaşlı aldım. Sizin de aklınızda olsun.
Süt sağma makinesi hemen almayı düşünmüyorum. Eğer çalışıyorsanız işe giderken bırakmak için şart. Ama çalışmıyorsanız şart değil. Doğumdan önce bile sütü gelenler var, eğer sütünüz doğumdan sonra zamanında gelirse gerek kalmaz. Benim birkaç gün sütüm gelmediği için almıştım, 2 ay kadar kullandım sonra gerek kalmadı, başkasına vermiştim. Şimdi belki kendiliğinden gelir diye almıyorum. Lazım olursa ya alırız hemen ya da hastane tipi kiralarız, onlar çok daha kuvvetli çekiyormuş.
Süt gelmez de hastanede mama başlamak gerekirse diye bir tane biberon alıp koyacağım. Sizin de aklınızda olsun.
Şimdilik böyle planlarım😊