Kızlar selam
Şimdi paylaşacaklarımı dış gebelikten şüphelenen arkadaşlarım varsa belki bi umut olur diye yazıyorum 🙏🏻
Ben kanda ilk 29 ile öğrendim iki hafta randevu için bekledim.
Bu iki hafta içinde ara ara kahverengimsi lekelenmelerim oldu.
Doktora gittiğimde beta beklenenden düşük çıktı.2 gün arayla 3 kez betaya baktık.
Beta artışları şöyle
1075-1400-1700
Doktor dış gebelik olduğunu düşünüyordu.
Vajinal ultrasonda hepimiz şok olduk.Bebek rahimde tutunmuş.Rahim kalınlığı 15mm tutunması ve sağlıklı ilerlermesi için yeterli dedi.Son betada da keseyi gördük kese de 5mm.
Doktor mutlu olmalıyız bu harika haber izleyeceğiz kalp atılı duysak bize yeter bazen böyle şeyler olabiliyor merak etmeyin dedi.
Beta yükselişinin artışı iki kat ilerlemiyor ve buna rağmen rahimde kesemizi gördük gidişat neye dönüşür bilmiyorum ama dış gebelik olmaması bizi de sevindirdi.Umut oldu.
Şimdi 4 gün sonraki beta ve ultrasonu bekliyoruz.Salı gideceğiz.
Bu arada lekelenmelerim için 200 mg progestan verdi kullanmaya başladıktan sonra tamamen kesildi lekelenme durumu.Lekelenme olayını çözdük ama beta konusu muallak.
Ben daha önce betası iki kat olmayıp rahimde kese olan bir durum duymamıştım.
Siz daha önce duydunuz mu?Ya da yaşadınız mı?
Genelde kese göründükten sonra zaten beta bakılmaz ama benim ilk randevuda kese görünmediği için doktor betaya yöneldi.Nitekim 1500 altındaki betalarda kese görünmüyor.O yüzden beta üzerinden ilerledik.
Bunu da aktarayım ki henüz kalp atışı duymamış arkadaşlar endişe etmesin.Kese göründükten sonra betaya bakılmaz.🙏🏻