O kadar çok soru varki forumda sezeryan ile ilgili..Biraz olsun bilgi amaçlı doğum hikayemi anlatmak istiyorum sizlere.38 haftalık hamileydim o gün bebeğim hiç geceden beri hareket etmemişti sabah kalkınca çikolata vs yedim hiç hareket yok karnım taş gibiydi..Doktorumu aradım gelip kontrol olmamı söyledi.Gittim bebeğin suyu az kordonu çekiştiriyor kalp te çarptıntı var dedi.Normal doğum için muayne oldum çatı yapın hiç uygun değil acil sezeryana almamız lazım dediler .Kan aldırırken bayılan ben ilk defa ameliyat olacaktım çok endişe ettim.Hemen kan aldılar sözleşme vs imzalandı 15 dk içinde önlüğümü giydim serumun takıldı ameliyathaneye alındım.Tabi ben çok krokuyorum ağlamaya titremeye başladım doktorum geldi başımı sevdi lütfen ben seni çok dirayetli biliyordum dedi sakinleştirici yapalım dediler sakinleştirici yaptılar.Daha sonra sedyeye oturdum belimden iğneyi yaptılar ama asla hissetmedim iğneyi.Sonra bacaklarıma bi sıcaklık geldi ve sondayı taktılar.Sonra kesmeye başladılar ama hiç bişey hissetmiyorsunuz zaten 10 dk sonra bebeğim kucağımdaydı.Estetik dikiş yapıldı odama geçtim serumlar ağrı kesiciler 8 saat sonra ayağa kalkıcan dendi.Karnıma bastırmaya geldiler biraz acılıydı pis kan çıksın diye bastırıyolar.Sonra 8 saat geçti sondayı çıkardılar artık kendim tuvalet kalmam gerekti ilk kalkışım bir adım attım yatağıma geri döndüm yürüyemedim.sürekli serım ağrı kesici alınca 2 dk da bi sanki patlıcakmışım gibi tuvaletim geliyor kalkıyorum gidiyorum 2 damla 😅😅en sonunda gazımıda çıkardım ettesi güne kadar yürüyemedim hemşireler gelip artık çıkarıcaz hadi yürü diye baskı yapmaya başladılar bi cesaret kalktım yürüdüm.Sonra çıkardılar evime geldim kızlar .Ve şimdi yine 2 aylık hamileyim bi kaç ay sonra yine kesilmek beni korkutmuyor değil🥰