14 Aralık’ta 36+1 de kontrole gelmiştik su azalması yaşadığımız için haftalık takip ediyordu doktorumuz. Geçen hafta 70 olarak ölçtüğü suyun bu sefer 20 olduğunu suyun çok azaldığını hemen doğuma almak istediğini söyledi. Önce açıklık kontrolü yapayım varsa suni ile deneriz olmazsa sezaryene alırız dedi. İlk doğumum da aynı şekilde su azalması sebebiyle suni sancıyla normal doğum şeklinde olmuştu ancak o 37+2 de doğmuştu. Bu sefer daha erken suyu bitmişti. Açıklık kontrolünde hiç açıklık olmadığını söyledi doktorum. Ben yine de suni ile denemek istediğimi söyledim. Hemen o gün başlayacaktı ama ben ertesi gün olmasını hazırlık yapmak istediğimi söyledim. Nst ye bakalım iyiyse olur dedi doktorum nst de iyi çıkınca bizi eve gönderdi. Benim içim rahat etmediği için bir doktor görüşü daha almak istedim ve üniversite hastanesinde doç Dr dan hemen randevu aldım aynı gün içinde orada da muayene oldum ve oda suyumu 25 olarak ölçtü. En fazla bir hafta bekleyebilecegini ancak bu süreçte her gün nst takibi yapılması gerektiğini ve sezaryenle doğum olacağını söyledi. Ve iki hamileliğimde bunu yaşadığım için genetik bir faktör olabileceğini söyledi. Plesentada yaşlanma varmış ve tansiyonum da olduğu için rahme giden damarlarda daralma olması sebebiyle bunun olabileceğini söyledi. İkinci bir doktor görüşü almak stresimi azaltmıştı çünkü bebeğimin haftası erkendi ve tek doktor görüşü ile erken doğum yapmak istemiyordum. Üniversite hastanesindeki doktor direk sezaryen dediği için yeniden ozeldeki doktoruma gitmeye karar verdim en azından suni ile deneyecekti. Bebeğin kalp atışlarında bir sorun olursa sezaryene dönecekti. İlk doğumumdan aynı şeyleri yaşayıp tecrübe edindiğim için bebek iyi olduğu sürece denemek istiyordum. Ertesi gün saat 10 gibi yatışım yapıldı. Nst bağlandı ve sancılarımın başladığı anlaşıldı. Ek olarak suni verilmeye başlandı. Suni sancı hemen etki etmeye başladı. (İlk dogumumda bir gün boyunca etki etmemiş ertesi gün yeniden denemiştik) bu sefer suninin etki etmesi ve ebenin de çok güzel sancıların var bebeğin kalp atışları da çok iyi demesi beni daha da motive etmişti. Ancak ilk doğumum iki gün sürünce bunda da uzun sürecek gibi düşüncelerim vardı. Açılmalar başta yavaş ilerledi 1 cm, 2 cm oldu saat ikiye kadar. Sancılarım çok sık geliyordu dakikada bir sancı cekiyordum ve saat ikiden sonra artık zorlanmaya başlamıştım ve daha 2 cm di. 10 cm e kadar nasıl dayanıcam diyordum. Saat üçte 3 cm olmuş dediler ancak ben çok zorlanıyordum sancıların dakikada bir gelmesi bana nefes aldırmıyordu. Sancım geldikçe yatağın başına tutunup yere çömelip nefes alıp veriyordum bebeği iter gibi ama ıkınmadan. Eşime epidural sormasını istedim dayanamıyorum diye. Epidural için beni dogumhaneye götürdüler. Hayallerimde epidural takılıp odaya iner uyurum düşüncesi vardı 😄 ancak orada takip etmek istediler. Üç buçuk gibi gittiğim dogumhanede epidural de işe yaramamış hala sancıları yoğun şekilde hissediyordum doktorum 4 cm dedi. Artık dakikada birden yarım dakikada bire düşmüştü ve bu sefer sancı geldikçe aşağıya doğru baskı hissediyordum. Doktorum başımda bekliyordu takip etmek için ebeler çıkmıştı 4 cm diye başka hastaların yanına gitmişlerdi. Doktorum da gitmek üzereydi ki aşağıya baskı hissettiğimi söyleyince hadi bidaha bakalım dedi ve şok oldu çünkü 8 cm olmuştu 10 dakika içinde 😄 hemen telefonla ebeleri ve çocuk doktorunu çağırdı. Gelenler de şaşırıyordu 4 cm demiştiniz daha yeni diye 😄 doktorum sancın geldikçe ıkın bebeğini ittir dedi biraz zorlansam da karnıma bastirmalarina gerek kalmadan üç kez sancı sirasinda ıkındım ve bebeğim doğmuştu 🥰 doktorum çok güzel bi dogumdu çok hızlıydı dedi 😄 o kadar uzun anlatmama bakmayın saat 15:00 da 3 cm açılmam vardı ve 16:11 de doğum yaptım 😄 evet zordu ama saat ikiden sonra zorlanmaya başladığımı düşünürsek iki saat zorlanmıştım ve sonra bebeğim kucağımdaydı. Epidural çok etki etmemişti ama doğumu hızlandırdı dedi doktorum. Gerçekten çok hızlı olmuştu herşey ve doğumdan sonra herşey geçmişti o yüzden hepsine değerdi. Doktorum kesi yaptı ve dikiş attı ama ilk dogumumda oturmakta zorlanirken bunda çok rahatım oturup kalkarken. Rabbim herkese ne şekilde olursa olsun kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin.
Bu arada depend için gereksiz diyenler oluyor kesinlikle alınması gereken ilk şeylerden. Açıklık kontrolü yapıldıkça hep suyum akmaya başladı sürekli akıyordu ve o aşamada da depend kurtarıcı oldu. Doğumdan sonra zaten aşırı kanama oluyor ve dependle çok rahat ediyorsunuz.
Hastane aşırı sıcak o yüzden kalın gecelikler almayın ben atletle durdum aşırı sıcaktı 😅
Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım. çok uzun oldu 😅