Gulsen123456 Kızlar 35 haftamı tamamladım. 28 haftamdan rahim ağzı kısalığım var burda da paylaşmıştım. Rahim ağzı kısa olup normal doğum yapanlar doğum nasıl geçdi? Sancınız açılmanız ne kadar sürdü?
Nurmert Gulsen123456 bende kolay olur diye düşündüm ama benim açılma ilerlemedi, rahim ağzı yetmezliğim vardı benimde serklajlıydım dikişleri alır almaz 2-3cm açıklık vardı zaten ama ilerlemedi 4cm de kaldı mecbur sezeryana döndü
Mira_ll13 Gulsen123456 26. Haftada özele gitmistim rahim agzi kisa demisti doktor fitil vermisti kullan diye bi süre kullandim özele gitmedim birdaha paradan dolayi devlete devam ettim hic demedi devletteki doktorlar rahim agzi kısaligi var diye 33. Haftamdayim her kontrole gittigimde bisey demiyolar rahim agzi ile ilgili doktorlari çözemiyorum
Asel_27 Gulsen123456 bende 27+3 haftalık hamileğim bendede rahim ağzı kısalığı var iki gün yattım doktordan çıktım ilaçlar serumlar falan şu an 31 mm ama doktordan çıktığımdan beri hastalandım hem öksürük hem grip geri kısalça olur diye çok korkuyorum öksürükten dolayı sizce kısalırmı
Gulsen123456 Nurmert kaçıncı haftada oldu doğumunuz? Neden doktorunuz açılmayı beklemedi? Bende serklaj yok yatarak geldim şimdi de bebek gelmez diye korkuyorum bazen çocuğu kaç kere sancıları keserek geri yolladık🤣🤣
Nurmert Gulsen123456 benim 38de oldu doğumum , 32den beri sancılarım vardı zaten , sabah 7den akşam 18.00e kadar sancı çektim zaten suni sancı da aldım ama açılma olmadı , olmadı demeyelim de ilerlemedi diyim
Nurmert Gulsen123456 evet evet önemli olan o tabiki ama bazen olmuyormuş onu anladım 🤭bende kolay ilerler diye düşünüyordum kısmet
Gulsen123456 Mira_ll13 uzamış ola bilir belki ondan dolayı söylemiyorlar. Ben her gitdiğimde rahim ağzı kısalığım olduğunu söylüyorum altdan ölçülüyor. Zaten bir önemi de kalmadı artık nereye kadar giderse dedi doktorum
Gulsen123456 Asel_27 çok zorlanmaması lazım amma korkutmayın kendinizi haftanıza göre gayet iyi yine de çok ayakta kalmayın
Minigiim-vebenn52 Rahim ağzı kısalması bende de oldu 32. Haftadayım 27 mm şuan rahim ağzı kısalması nedir ki tam olarak anlayamadım anladığım kadarıyla erken doğum mu oluyo çok kısalınca ? Rahim ağzı açılma anlamına mı geliyor
Gulsen123456 Minigiim-vebenn52 rahim ağzı kısa olup açılması olmayanlar da var. Evet rahim ağzı kısalığı erken doğuma neden olur
Asel_27 Minigiim-vebenn52 evet çok kısalınca açılma oluyo bol bol dinlenin ayakta çok durmamaya çalışın
K-Canseven Asel_27 erken doğum riski olur evet, ama doğum başladığında açılması ilerlemeyebilir de. Arkadaş onu sormuş.
Asel_27 K-Canseven o kadarını bilmiyorum ama doktorum beni bu konuda baya korkuttu )o yüzden rahim ağzı kısalığı olan doğuma kadar sadece yatsın diyorum ben😂🥲