Cambardak__ Demir eksikligi için hangi ilacı kullandınız? Mide bulandirmayan gebelik öncesi demir yükseltici ilaç önerisi olan varmı? Doktora yazdiricam
Hasadser Cambardak__ ben decavit kullanmıştım ama kullandigimda çok midem bulaniyordu sebebini bilmiyorum ama baya istifra ediyordum
8143 Cambardak__ ben feramat kullaniyorum canm 11 olan değerim 45 ve en sonda 94 e yükselti onu tavsiye ederim
FairyMoon Cambardak__ her sabah özellikle aç karnına bir çay bardağının yarısına pekmez yarısına da su koyun ve üzerine biraz limon sıkıp için. Hem doğal hemde gerçekten kansızlığa birebir kısa sürede değerlerinizin yükseldiğini görürsünüz.
Aybarssmom_ Gebelik öncesi bilmiyorum ama benim değerim 14tü gebeliğimin başında feramat kullandım hep ve her gün pekmez yemeye çalıştım dün kan verdim 70lere yükselmiş şuan
Nur5516 Aybarssmom_ merhaba banada ferro sanol adında vermiş doktor Kahvaltıdan bi saat önce diyor ama uyanınca yarım saat içinde kahvaltı yapıyorum Sıkıntı olur mu tok karına içsem aç mide bulantısı yaptı bide
Aybarssmom_ Cambardak__ kapsül hapları içmek kolay oluyor bu da kapsül denemek isterseniz bilginiz olsun
8143 Cambardak__ Ağustos aynda 11 di dgerim enfeksiyonu dusurdukten sonra başladım Ekimde felan başladım halen devam edyorum
-serpil25 Bende feremat kullanıyorum 1 buçuk ay düzenli kullandım 7den 33e çıktı değerim ama özellikle çayla ya da süt ürünüyle tüketmemeye dikkat ettim emilimi azalmasın diye
Cambardak__ -serpil25 evet bunlara mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor hatta c vitaminiyle birlikte alınırsa emilimi daha çok artıyor, mesela demir ilacı ictikten 10 dk sonra bir dilim limon yersek daha faydalı 👍🏼
Aybarssmom_ Nur5516 bilemedim canım genelde aç karnına içiliyor. Eşimi işe göndermek için 6 buçuk gibi uyanıyorum o zamanlar içip uyuyorum tekrardan ben
Nur5516 Aybarssmom_ bende erken kalkıp içeyim inşallah Bide doktor normalde gebelerin kullanması gerekiyor dedi demir takviyesi düsük olmasada veriliyormuş bilginiz var mı
Aybarssmom_ Nur5516 evet canım hatta doğumdan bir süre sonra da kullanılıyormuş sanırım çünkü bebiş ilk aylar sadece kanınızdan besleniyor doğuma kadar da zaten kan, vitamin vs her şeyinizden yararlanıyor