ilkografya 18.haftadayım, benim de minik bir kızım ve 2 tane muhabbet kuşum var. Benim çevremde de zarar verir, hasta eder diyenler var. Maalesef hastalıklar kediden bulaşır zannediyorlar. İşin aslı öyle değil. Ben 6 kedili evde büyüdüm. Kedilerimiz aşılı da değildi. İlk 3 ayı annemin yanında geçirdim. 3 tane kedi var, hiçbiri aşılı değildi. Annemden dönünce testlerini yaptırdım, her şey yolunda , kediden bir şey kapmadım.
Ayrıca toksoplazma başka şeylerden bulaşma ihtimali çok yüksek. Kedi en son bulaş yolu. Ev kedisiyse ve çiğ et süt ile beslenmiyorsa, dışkı ile temasınız yoksa bulaşma ihtimali çok çok az.
Toksoplazma diğer bulaş yolları:
Çiğ hayvansal gıdalar (et, tavuk, süt, yumurta vb.
Bunları iyi pişmiş şekilde tuketmeniz gerekiyor. Çiğ şekilde dokunmak bile bu hastalığı kapma nedeni olabilir. Elleri iyice yıkamak, bulaştığı yerleri tezgah, bıçak, kesme tahtası gibi iyice temizlemek gerekiyor.)
İyi yıkanmamış meyve sebzeler özellikle yeşillikler
Enfekte olmuş çiftlik hayvan ile temas
Ayrıca benim gittiğim kadın doğum doktoru da hamile ve evinde kedisi de var. Hasta etseydi önce o eve almazdı, bırakırdı. Böyle bilmeden konuşanlar yüzünden ailenizden biri olmuş canlardan vazgeçmeyin.
Hasta da olsam fark etmez, o benim yavrum. Bana iyi gelen en güzel şeylerden biri. Arkadaşım, yavrum, bebeğim. 💕