Nerden başlasam bilmiyorum.13 Aralık ta oğlumu minik mucizemi kucağıma aldım.Bu benim dördüncü hamileliğim üçü düşük,çok zorlu yollardan gelip ulaşılmış bi bebek,herkese umut olsun🥲Bu seferde çoğu doktorun erken doğar dediği bebeğim normal doğum haftasına sorunsuz geldi.Daha önceden rahim ameliyati olduğum için normal doğum şansım yoktu en baştan beri planlı zorunlu sezeryandi.Çok şükür bebegin gelişimide iyi ilerledi ve doktorum 37 den sonra alabiliriz riske atmayız dedi.38+3 gbi gün verecekti ama ağrılarım arttı bebeğim çok aşağıya indi ve serklajli olduğum için artık dikişler açılmaya başladı oyzden 37+6 da sezeryanimi oldum.Buraya kadar olanı zor gebeliklere umut olsun diye anlattım.Sezeryan kısmına yeni başlıyoruz😄Herkes gbi bana da çok kötü şeyler söylendi korkutuldu insan ister istemez etkileniyo ilk sezeryanim ve hicbsey bilmiyorum,ama olumsuz bi kafayla gitmedim hep iyi olacağına inandım ve bebeğimi düşündüm.Sabah 9 da yatışim yapıldı son kontroller yapıldı biraz odada yattık benden önce sezeryan vardi o gidip geldi ve artık ben gidiyorum eşim annem sevdiklerim hepsi arkamda🥲 Onları bırakıp girdim.Ameliyathane ekibi beni bekliyodu sedyeden ameliyat masasına aldılar kontroller yapıldı ve anestezi uzmanı geldi o meşhur herkesi korkuttuklari spinal iğne için.Belimi ayarladı öne doğru oturuyosunz,biraz panikledm beni hemen sakinlestrdi ve soğuk bi bezle beliniz siliniyor korkmayin igne öncesi tentirtiyöt ve sonra iki saniyede hop bitti sinek ısırığı gbi diyebilirim bi sıcaklık geliyor ve alt tarafiniz asla hissetmiyosunz.Ve doktorum geldi konuştuk ön tarafa geçti beni çoktan denemisler bile doktorum başlamış aradan beş dakika geçmedi bi ağlama sesi😅O benim oğlum mu dedim hemen gösterdiler evet doğdu bile dediler temas yaptırıp aldılar ben bu kadar çabuk olmasına şok oldum biraz tansiyonum düştü hemen ayarladilar ben uyuturlar saniyodum ama sakinlestrmeye bile gerek kalmadan hızlı hızlı kapatmaya geçtiler o sirada doktorum benimle hep konustu çoğu kişi çekistrme oluyor hissediliyor falan dedi ama ben öyle seyler hissetmedim hafif bi karincalanma gbi şeyler oluyor oda hemen bitti ve beni normal sedyeye aldılar.Bebegimin kontrollerini yapip giydirip çoktan aileme vermişlerdi 3260 kg 48 cm kara bi oğlum olmuş🥲beni bekliyorlardı Allah herkese o anı yaşatsın.Sonra zaten uyusukluğunuz baya bi sürüyo o esnada bi kez karnıma bastrma oldu kanama çıksın dye onuda hc hissetmedim sonta konusuda çok abartılıyodu bana uyuşuk takip uyusukken aldılar onuda hc duymuyosunz öyle deyin öyle yapsınlar.Ve beş altı saat sonra uyusuklugunz tamamen gecyo yürütmek için geliyorlar öncesinde ağrı kesiciniz yapılıyor.Ve herkesin o meşhur ölümden beter dedikleri ilk yürüme😄İlk adımlarım da karnımdan adet ağrısının biraz üstünü düşünün o şekilde ağrılarla başladım ve biraz sersemlik oluyo tam yere basarken güçlü olmanız lazm tamamen bu kadar,yürüdükçe de daha kolaylaşıyor.Bol bol sade neskafe ve hoşaf su ictim,baş ağrısı ve bel ağrısı şimdilik yok biraz sonra çıkabiliyor demisler di bakacaz artik😄Sirt agrilarm oldu benim her anestezide olur oda herkeste olacak dye bsey değil.Agrilar ara ara gelip gitti zaten ağrı kesici yapıyorlar asla dayanilmayacak türden ağrılar değil.Benim zorlandıgm kisim agri cok olmasa da hareket biraz kisitli oluyor bebegi kucağıma alirken falan zorlandim iki gün oldu tabiki hala öyle,oda zamanla düzelecek.Kimseye inanmayın ve kendi hikayenizi kendinz yazn her doğum kendine has ve özeldir ve herkesin bünyesi aynı değildir buna inanın.Baya uzun oldu ama benim hikayemde bu umarım umut olur ve korkularınız biraz hafifler herkese hayrli sağlıklı doğumlar diliyorum🥰🥰