ArinLinamm34 ama şöyle düşünün allah korusun cidden bir sıkıntısı varsa bunun önlemini anne baba olarak almanız daha doğru olacaktır. İnsanın neyle karşılaşacağını bilip ona göre tedbir alması önemli. Ben detaylı ultrasona gitdim bebeğimin kalbinde parlama çıktı. Down sendromu göstergelerinden sadece biri doktor tek başına hiçbir şey ifade etmediğini söyledi. Herşeyiniz normal kalpte parlamayı normal bebeklerde de görüyoruz isterseniz amniyosentez yaptırabilirsiniz netleştirmek için dedi. Biz gerek duymadık çünkü down sendromlu çıksa da gebeliği sonlandırmayacağız. Ama şöyle düşünün beyin tümörleri, kalp kapakçık sorunları gibi bebeğin hayatı için riskli durumlar var. Böyle birşey çıksaydı gerekli doktor araştırmalarını yapıp doğum da hazır bulunduracaktık. Bu forumda okumuştum birinin bebeği dertaylı ultrasondaki kalp sorunu teşhisi sayesinde kurtulmuş. Doğar doğmaz bebeğe müdehale etmişler ve şuan çok sağlıklı. Eğer detaylı da teşhis koymasalardı bebeğim yaşamazdı demişti. Yine de takdir sizin.