mrvglrk Haftaya cuma spinal anestezi ile doğum yapacağım, fakat hiçbir bilgim yok ortalama kaç dk sürüyor, ayağa ne zaman kalkabilirim, birde lohusa takımını va hemen giyebiliyor muyuz çekim için yoksa ameliyat önlüğüyle mi kalıyoruzz
busaslan mrvglrk spinal olduktan sonra hemen yatıyosunuz ve uyuşmaya başlıyorsunuz benim uyuşukluğumun tam anlamıyla geçmesi 4 saati buldu diyebilirim. İlk etapta altınıza birşey giyemiyorsunuz pijama üstü ya da geceliği üstten giyebilirsiniz çekim için uyuşukluğun geçmesini beklemek daha avantajlı olur sizin için
Hopefulmom mrvglrk ameliyattan sonra sütsüz şekersiz 2 si bir arada Nescafe için bol bol baş ağrınız olmasın ben içmedim çok baş ağrısı çektim
MelteM2cck mrvglrk doğumdan sonra filtre kahve ve bitter çikolata ye iç bol bol baş ağrısı çekme demişti doktorum. Yanımda götürmüstüm ilk dogumumda çok faydasını gördüm. Bu dogumumda da götürcem. Hem misafirlere ikram ederim hem ben içerim yerim😁😁
mrvglrk busaslan çok teşekkür ederim, birde merak ettiğim kanama hemen başlıyor altımıza bişey giyemiyorsak nasıl halloluyor
busaslan mrvglrk altınıza hasta pedi gibi bişey koyuyolar alt açma bezi gibi düşünün zaten ameliyattaki çarşafla direkt kendi yatağınıza geçiriyolar birde sonda takılı oluyo
MelteM2cck mrvglrk ilk etapta yatağa hasta bezi seriyorlar zaten kanamaya bakmaya geliyorlar bir kaç sefer. Sonra uyuşukluk geçip kalktığınızda ( ben kendimi söyliyim kalkınca hasta külodu almıştım hemen onu giydim ) rahat yürüyorsunuz. Benim uyusuklugum 6 saatte geçmişti ilk dogumumda spinal sezaryen doğum yapmıştım. 2.ye hamileyim yine spinal tercih edicem çok memnun kaldım çünkü. Doğum yapıp odaya gelince sadece üst giydim belden aşağı örtüyle kapalıydı zaten bakim da yaptım odamda çekim yapıldı hiç sıkıntı yaşamadım. Akışına bırakın bir şekilde organize olunuyor
Kaaninannesi37 Valla ben 13 ay arayla 2 sezaryen oldum spinaldi. Müthiş bir şey bence. İğneyi hiç duymadım 1-2 dakika içinde uyuşmaya başladım. Doğum esnasında hiçbir şey hissetmiyorsun sanki böyle gemide gibi istemsiz sarsılıyorsun böyle çekistiriyorlar sanki seni. Ondan sonra bebeğinin sesi :) hemen yanına yaptırıyorlar ALLAH’ım harika bir his.. odaya üstteki arkadaşın da dediği gibi doğumhanedeki çarşafla ve önlük ile getiriyorlar üstünü giydiriyorlar altında sadece hasta bezi oluyor. Bu arada söylemeyi unuttum sonta takımını ben uyusturulduktan sonra istedim o yüzden hiç hissetmedim siz de öyle yapın isterseniz. Tabii uyuşma 4-5 saate geçiyor ağrılar sonra başlıyor zor tabii ama bence yine de normal doğum kadar zor değildir. Uyuşma geçtikten sonra yürümeye kaldırıyorlar onda da hiç yerr bakma direk karşıya bak ve bol bol oku. :) 1 haftaya da iyileşiyorsun.
sasha Kaaninannesi37 hay Allah senden razı olsun kardeşim ben de yakın zamanda ilk kez sezaryen olacağım, o kadar rahatlattı ki yazdığın.
Kaaninannesi37 mrvglrk valla hiç zor olmadı çok şükür ben de korktum 1 sene arayla 2 sezaryen zor olur mu falan diye ama hiç de zor olmadı.
Ziynetdefne16 Bende burda bekleyim 2. Gebeliğim ilki genel anestezi ile sezaryendi bu sefer spinal istiyorum ama cesaretim yok buradaki deneyimleri okuyup cesaretlenirim belki
melinda- mrvglrk bebek 5-10 dk içinde çıkıyor ama benim dikişler ne kadar sürdü hatırlamıyorum, bebeği hazırlayıp benimle fotoğraflarını çekip babasına götürdüler biran önce onların yanına geçmek için çok sabırsızlanmıştım hiç ayrılmak istememiştim oğlumdan🥲 ameliyathane önlüğü ile odaya götürüyorlar alt tarafta ped ve hasta bezi oluyor ara ara gelip kanama kontrolü yapılıyor, uyuşukluk geçince sondayı çıkardılar bir süre sonra da yürütmek için gelmişlerdi. Benim uyuşukluğum çok çabuk geçti o yüzden ağrı biraz zorlamıştı ama ağrı kesici yapıyorlar hemen geçiyor dert etmeyin.Çekim ertesi gün olmayacak mı sizin? Öyle yapıyorlar hep ilk gün zor olur ya