melkebtt 3o Kasım 22:00 annemler ,eşim bizde otururken çay keyfi yapıyoruz bi sıcaklık öyle birşey yok bir iki damacana kadar su geldi birden oturduğum yerden kalkamıyorum şok oldum bi ağlama kısa süreli hastaneye gideceğiz kalkamıyorum su boşalıyor halen üzerimde uzun gri bi örgü kazak şakır şakır olmuş öylece gittim eğitim araştırmaya riskli fazla su bulunmuştu 38’haftada .38 haftaya kadar da hiçbir sıkıntım yoktu 35’de birden el ayak yüz şişlikleri oldu sadece .Hamilelik boyunca tek sıkıntım oydu .Neyse eğitim araştırmada bakıldı edildi 4 cm açıklık risk yok Doğum evine yönlendirdiler .Özele gidiyordum 36’ya kadar bu arada 38’de en son kontrole devlete gideyim boşuna 100 lira muayene parası vermeyim dedim su fazlalığı çıktı aşırı eğitim araştırmaya yönlendirdi herşey birden karışmaya başladı böylece .O stajer risksiz yönlendirdi kadın doguma ama özele mi gitsem diyorum riskten korkuyorum vardı yani kaybolmaz bi anda .Kadın Doğuma gittim suni verdiler büyük boy 4 tane 6 cm oldu saat 4’e kadar .O açıklık muayenesi yapan ebeler kadar iğrenç birşey yok yaşlı kart ebe vardı o mahvetti diğer ebe çok iyiydi tatlıydı o ayrı .Saat 5 oldu ben duramıyorum çocuk çıktı çıkacak öyle bir sancı ki açıklığa baktırmıyorum insancıl dışı yaptığı için bakmayıı .Bu orada tansiyon sorunu çıktı düşüyor iniyor oksijen verdiler felan .3 kişi doğurdu bu arada ben iptale bağladım .Resmen çıkacak çıkamıyor çocuk .Doktor geldi saat 05;30 açılma 8 cm ,bebek kafa düşmemiş ,alt fazlaca dar ,tansiyon sıkıntısı var sezaryana aldı şükürler olsun .Sezeryanda belden uyuşmalı tansıyon sorunu var diye ama o doktor ekini tamamıyla özel hastaneyi aratmaz Allah bin kere razı olsun o kadar iyi doktor denk gelmedi hiçbir zaman .Bebeğim 01.12.2018 o6;15’de dünyaya geldi fakat bir sorun plesanta çıkmıyor yapışık çekiyor yok titreme geldi aşırı üstüne istemsiz nefes alamamaya başladım dil kendini geriye atıyor nefes soluğunu kesiyor .Dil altı hapı bi kaç şey daha sezeryan sürdü 2 saat .Riskli olduğu için doğumdan sonra tekrar eğitim araştırma gönderildim .Riskli bölümde yattım 4 gün ilk 2 gün ceset gibiydim bi yandan tansiyon sabit tutmak için serumlar .Bi yandan rahim toparlaması serum ilaçları diğer kolda .Sonda diğer yanda rahimden gelen hortum kan geliyormuu diye .Böyle ansızın oluşan felaket zincirleri , fakat sonuca baktığında ebesi doktoru vs normel doğuma başvursa yada özele devam etsem bişey olmaz diyip ölümle karşılaşılacak olaylar dizisi oldu .Ki Allahın mucizesi plesenta yapıştığını hiçbir doktor görmedi kendi doktorum ,riskli gebelik bölümü doktoru herşey normel gözükürken bi o kadar sıkıntılı şeyler .Normelde 28 haftalarda belli oluyormuş plesanta yapışaklığı .Ama şükür çok iyiyiz şuan bi sıkıntımız yok bebeğimle herşey çok güzel 👨👩👧🤩🎈.Bu arada 15 kg aldım ben hatunlar 9 kg gitmiş bu sabah tartıldım 💜🥳🐰.
BeğenCevapla