Ebruli_08 Midwife10 evet zaten o sancılar çıkınca benim belim fena ağrı girdi ama sabah çıkmadı çok şükür 2 hafta felan daha dayanır inşallah Allah’ın izniyle
Midwife10 Ebruli_08 yavrum biliyorsun sağlıkçıyım bazı konularda endişeliyim sürekli yazıyorum soruyorum sizlere ama sana net söyleyebilrceğim tek şey dikloronun dümdüz bir ağrı kesici olması . Hatta gebelikte kullanmıyoruz biz hiç internetten araştır kategorisi d grubu ilaç oldukça riskli . Parol iç demiş geçmiş resmen sana ki parol daha zararsız. Araştırabilirsin dikloronu . Hiç gebelere sancı kesmek için verildiğini görmedim vermez bizim doktorlarda . Parol bile basit durumlar için baş bel ağrısı için. Sancıyı kesebilecek ilaç değil
Midwife10 Pamuk inşallah pamukçum . Günler haftalar ilerledikçe sürekli bir endişe bar işte hem şükrediyorsun hem yeni birşey olacak korkusu yaşıyorsun 😓 bir de ben geç haftada oldum ya riskliydi ondan hep elim ağızında . Bir kez kanama da yaşadım ondan
seymakrky Midwife10 tabi canım arada ağrı sızı oluyor bende de aynı şekilde ama geçip gidiyor günler çok şükür 🙂 nefes eğitimi falan almayı düşünebilirsin ben de bugün bi yere kaydoldum online olarak başlayacağız kendi çarpıntımı kontrol altına almam lazım çünkü bende de aynı problem var
Midwife10 seymakrky valla canım şimdi de doğum korkusu olmaya başladı günler yaklaşıyor ya😬 geçen doktor 37 de alırız deneriz bi filan dedi ilerlicek mi ama direk sezeryan dersen 38 dedi . Şöyle Allah izin verirse en geç 3 hafta var yani 🙄 inşallah şu 35 de sağ Salim geçiririz de biraz daha azalır küvez ihtimalimiz inşallah. Birazda kiloda gerilik var ondan korkuyorum
Ebruli_08 Midwife10 yaa öyle mi ben kaç kere sordum hocam bir sıkıntı olmaz dimi diye hayır dedi korktum bak sen şimdi öyle deyince ☹️
gata Midwife10 bilmiyorum canım baktılar şimdilik gerek görmediler ama haftaya kontrolüm var inşallah düzelme olur olmazsa hem detaylı us girer hem de yaptırabilirim belki
Midwife10 gata sen bilirsin canım benimde 25 haftada tespit edildi ilaçlarla geçirirsin rahat Serklaj geç dediler 1 hafta ilaç tedavisi gördüm hemde baya yoğun ama 1 hafta sonunda tekrardan kısaydı. Kese sarkmıştı . İyiki de olmuşum
seymakrky Midwife10 illaki olur doğum korkusu senin ilk bebeğin bi de ama direkt sezeryana karar verme bence şartlar ilerlemez vajinal olacak gibi değilse tabi ki sezeryan ol benim ilk doğumum öyle oldu 10 saat sancı 10 cm açıklıkla doğuma girdim ama iri bebekti ve inmedi aşağı oradan sezeryana geçtim çok şükür çabuk atlattım o süreci de ağrım sızım uzun sürmedi 🤗 Şimdi de ssvd düşünüyorum ama yine olmayacak gibiyse bu sefer çok uzun süre beklemeden sezeryan isteyeceğim diye de söyledim doktoruma. Az kaldı az Allah’ın izniyle o riskli günler geride kaldı hepimiz için duam doğum sonrası bebeklerimizi kucaklayıp evlerimize dönmek küvöze girmeden ❤️ Rabbim de nasip etsin inşallah
gata Midwife10 25. Hafta geç mi oluyormuş canım. Önümüzdeki hafta 20. Haftam bi bakalım doktorla da görüşeyim be diyecek. Serklajın faydası oluyor mu? Serklajdan sonra yine yatmamız mı gerekiyor
Midwife10 Ebruli_08 ben seni yönlendirmek istemem ama internetten araştır bak direk göreceksin dediklerimi gebelikte dikloron kullanılır mı diye . Ben çok şaşırdım adaları vermemesine bir çünkü adalatı 36. Haftada kasılma olunca bile şiddetli ise eğer bebeği 1 haftada kurtarmak için verirler günde 1 kez . 30. Haftalardan sonra zararlı olan ilaç endol. Adalat uzun salınımlı zaten yan etkisi nidilata göre çok az. Hadi bunları geçtim dikloron vermesine çok şaşırdım . Dikloronu artık normal acil servislerde bile zor yapıyorlar kalkıp gebeye vermek çok garip geldi . gebeye verilecek tek ağrı kedici parasetamol grubu yani parol minoset filan . Ama genelde parol tablet acilde de serumunu verirler. Ama nstde bu şekilde çıkan ağrı içinde dolaşımı rahatlasın diye biz hep serum veririz dekdtroz veya Ringer laktat gibi. Çünkü parolun bu ağrıya etkisi hiç yok
Sfyhtpglu Pamuk çok normal benimde öyleydi hatta dayanamayıp doktora sormuştum bu şekilde ağrıların olması normal demişti
Sfyhtpglu Pamuk şey diye düşünüyorum dikişlerinden kaynaklı da olabilir benimde o boyutlara gelmişti dikişler alındıktan sonra o ağrılarda geçmişti ama çok çok kötüysen bi konul doktorunla kuzucum 🥲
Midwife10 Ebruli_08 canım benim ağlama ama istersen başka bir doktora danış mutlaka kullandın mı şimdi hiç dikloronu
nur-2706 Selamlar 12+5 te serklaj oldum öncesinde 22 haftalık kaybım olduğu için . Şuan 13+3 teyiz. Yatışa devam mutfakta tepsime yiyecek bişeyler alıp yatağa geçiyorum, filmlerin uzmanı oldum ama ne zamana kadar sıkılmam bilmiyorum 😃
Pamuk Sfyhtpglu Hafta da 3 gün gidiyorum canim.Dun hastanedeydim.Bebek başgelis ve doğum kanalında.Bir süredir sadece dikisim güzel olduğu için dikiş koruyormus.