Kızlar yaa ben şuan 39+2 haftalığım. Anne baba uzun boylu yapılıyız yani. Bebek de doğal olarak şuan iri kafa çapı felan sınırda 98mm. sınır 100 mm. Boyu uzun 53 54 cm, kilosu 3600 3900 civarı.
Ben en başından beri normal doğum olsun istiyorum ama bebek iri olunca korkmaya başladım. Doktorum kesi olmasın diye uğraştı bana tavsiyeler verdi ama gidişat bu durumda olunca yırtılma kesin olur yapacak bisey yok dedi. Şuan hala sancı yok, 1 cm açılma var sadece. Vajen girişim dar ama rahim ağzı yumuşakmış açılmaya müsait yani. Birde rahim yolu uzun ve bebek daha aşağı inmemiş. Sürekli gelişmeye devam ediyor 40 41 e kadar düşünemiyorum sizce hiç kendimi normal doğumla yıpratmasam mı direk sezeryana alın mı desem bilemedim. 40. Hafta yani bu salı kontrol var. Bakalım açılma ne durumda olacak sancım olacak mı. Diyorum ki o zaman da sancı açılma olmazsa sezeryan olayım. onun da sonrasından korkuyorum kimisi çok zorlanmış kimisi sezeryan daha iyi diyor. Artı olarak bende yıllardır basur var, bacağımda varis var ameliyat geçirdim tekrarladı şuan kötü durumda varis çorabı giyiyorum. Yani aşağı bölgemi çok zorlamasam mı kimisi de normal doğumdan sonra bollaşma oldu ilişki yaşarken anlamıyorum veya eşim zevk almiyo diyen oluyor iyice kafam karıştı. Tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum 😔