Arzgl123 normal dogumda doktor degil ene yaliyo ama kontorl icin gelen doktor orda nonetci kim varsa o geliyo. Arkadasim ramazan ayinda normal dogum yapti ebenin biri gekiyo dikisi atiyo gidiyo sonra baska ebe geliyo yanlis diyip dikisi sokuo kendi atiyo sonra baska ebe geliyo o da yanlis dikis olmus diyip sokup bida dikis atiliyo ki bu yapilirken kiz acidan kivranmis bide uyusturmamislar bile yani. Dogumdan sonra 1 saat beklemis dogumhanede cikamamis bi turlu. Onun haricinde ben yengem 2 yil once dogum yapti hic bi sekilde dogum belirtisi yoktu acilma yoktu sancisi yoktu benegin oizisyonu bile nkrmaldi dogum kanalina dahi inmemisti normal kontrol diue gitti dogumhaneye giturduker haftasindan dolayi bu arada 40 haftalik miydi neydi meyse doktor en basinda zaten demis ki hersey yolunda fakat benek gelmiyo dogum belirtisi de yok buyuk ihtimalle seseryan olcak ama bi nkrmal dogumu deneyelim diyip suni snaci verdiler iki gun o iki gunde de nerdyese 4 cm acilmasi oldu 2 gun icinde 4 cm acilma acilma diye kabul bile edilmez bana gore nehse o kadar suni sancinin sonunda sezeryana aldilar olan dogumu baslamayan bksuna snaci ceken yengeme oldu yani ki doktor seseryan olcagini bildigi halde. Aklim carsa devlete gittme taniki herkez sikayetci degil bazilari memnun kaliyo ama maddi durumun iyiyse kalsiindan dahi gecme. Ki bana bile kaydim olsun diye gittim 10. Haftamda bana kanamam oldugunu soyledi ultrasonda oyle girmus bide utanmadan bi anne adayina, strese sokacagini bildigi halde gonul rahstligiyla diyo ki kanaman olursa acile git o zaman anla ki dusuk tehliken var diyi ki ben kendi doktoruma giderken hic bi sorunum yok ki kendi baktigi cihaz milattan onceyken benim doltirumun baktigi ultrason makinasi daha iyiydi. Sonraisnda kendi doktoruma gittim devletteki doktorun kanama diye soyledigi yeri kendi doktlruma kendi elimle gosterdim benegin esi oldugunu kanama felan olmadigini soyledi. Olan yine benim yasadigim korku stresime oldu yani. Ki o zamana kadar ben 3 kere muayneye gititm doktoruma hic boyle bi soz konusu degildi devlettekilerin cogu maalesef boyle doktorlar Allah bildigi gini yaosin insan yerien koymuyo hic bi hastayi hele ki kadin dogum kisminda hadi diger bolumlerde neyse dicem de maalesef kadin dogum bolumunde hic hic tavsiye etkiyirum kuzjm. Maddi durumun iyiyse ozele git en azindan saygi giruo gercketen hamile odlgunu gercketen insan oldugunu hissediyosun ebet belki oara odendigi icin oyle oluyo olabilir inan ki normalde 10 gun icinde gittigin zaman ucret odemiyisum ben midemden rahstsizlandim doktorumu aradim korkumdan gel bi bakalim dedi gittim 15. Gun olmasina ragmen muayne ucreti almadi sadecexserum ucretini aldi o kadar ki tam klinigin kapanis saatiydi devlette maalesef kurban koyun gini hissediyosum kendini gidicek olursan da umarim insallah guzel dogum yasarsin iyi insanlarla karşılaşirsin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 co uzun oldu kusura bakma kuzjm