Noktacik Bende en başından beri , kan vermeye korkan insanım ben hayatta normal doğum yapamam diye gezindim . En sonunda devlet hastanesinde sezeryan yanlısı bir doktor bulup ikna ettim , panik atak da var üstüne , hayatta yapamam beni sezeryana alın dedim . İkna ettim 3 gün sonra sezeryana alacaktı beni. Eve geçtim gece 3 aniden bir sancı geldi tabi tecrübe olmadığı için anlamıyorum ki karnım ağrıyor diyip geçiyorum sabah 8 e kadar geçmedi , hastane yolunu tuttuk . Aklımdan asla geçmiyor doğum sancısı olduğu, neyse nst baktılar hemen birde alttan muayene, demezlermi çoktan doğum başlamış 6 cm açılma hemen yatış verdiler biz şok olduk . Asansörde titredim korkudan nerdeyse geri kaçacağım . Odaya geçtik tekrar baktılar açıklık 8 cm olmuş . Herkes şok oldu ilk doğum çok hızlı ilerliyor diye , bir kaç saat içinde doğuverdi , nasıl oldu bitti anlamadım .
Bu anlattıklarım kişiden kişiye değişir unutmayın , benim doğum sancım karnımda hafif ağrı ile başladı , bebek toplanıyordu bu ağrı ile Birlikte ama canımı yakmıyordu fazla , nasıl desem tıpkı gaz sancısı gibiydi ufak ufak sıkıp bırakıyordu .
Ani rahatlama sebebiniz bebeginiz aşağıya indiyse sırtınızdaki sinirlere olan baskı azalmış olabilir bende ilk gebelikte çok çektim son haftalarda geçmişti sırt ağrılarım ama bu seferde aşağı indiği için sık idrara çıkma ve kasık ağrılarım ortaya çıkmıştı. Dogumunuz yakın Allah’ın izniyle çok az kalmış .
Normal doğumdan sonra toparlanmada tamamen size bağlı, dikişiniz olursa dikiş yerinizi kuru tutmanız iyileşmeniz açısından hız kazandırır . Hijyen önemli yani , ben ilk doğumda 1 haftaya toparlandım ama ikinci doğumda hemen ayaklandım bir kaç saat sonrasında gayet kendi işlerimi yapmaya başlamıştım yani . Bunun sebebiyse İlk doğum sonrası dikişlerime özen göstermeyip enfeksiyon kaptırdım o yüzden iyileşme ayaklanma sürecim uzamıştı . İkinci doğumda buna çok dikkat ettim .