nzlbrn myprincessgirl_ araları yakın olduğu için 2. Doğum kadar hızlı olmayabilir ama ilk doğuma göre daha hızlı olur kesinlikle ne kadar toparlarsa toplasın yatkın şuan normal doğuma çünkü. Ama her bebek birbirinden o kadar farklı ki doğuran sancı çeken annelerden bu nasıl doğum diğerinden daha zor diye duyduklarım oldu tabi bu doğumun başlarında 6 7 cm i geçince çok daha rahat açılıyor. İçiniz ferah olsun umarım ikinciden daha da kolay olur 🙏🙏
Feri123 Aslitk34 öncesinde lavman yapılıyor bana en son ne zaman yemek yedin diye sormuslardi kahvaltimi yapıp gitmiştim o zaman lavmana gerek yok dediler akşamüzeri 6 da doğum yapmıştım bazen yapıyorlar
Knergiz Aslitk34 korkulacak bi durum değil 😊 ilk doğumumda o kadar çok tuvalete gittim ki içimde birşey kalmadı nerdeyse ishal gibi bi şey oluyorsun rabbim bağırsaklarını boşaltıyor. Doğum esnasında hiç yapmadım zaten o ıkınma vajina tarafından geliyor merak etme yapmazsın kendi doğum kasılmalarını bekle ama acele etme suni sancı falan alma rabbim kolaylığını veriyor
Blackatlas Allah var aynı şeyleri ben de düşünmüştüm merak etmiştim faydalı bir post olmuş tecrübeli anneler yazsın yaa😂Olur da normal doğum olarak ilerlerse süreç, ben kesinlikle lavmanı hatırlatırım ya da isterim gibi geliyor
Aslitk34 Blackatlas Bende kesinlikle öyle yaparım. İyileşmek adına en güzeli normal doğum tabiki doktorun onayı bebeğin geliş durumu vs engel değilse. Ama o an umrumda olmasada böyle bir durum yaşasam sonra mutlaka bir süre etkisinden cıkamam gibime geliyo. O yüzden tecrübeli annelere sormak istedim. Allah önce sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tabi ki.
Ahbenimcanumm Aslitk34 büyük abdest aşaması son raddede gerçekleşiyor cnm ben iki doğumda da yaptım maalesef. O an son aşama olduğu için bebek doğsun da bitsin kafasında oluyorsunuz sizde doktorlarda umursamıyor inan . İnan bana başka zaman olsa utancından ölür insan ama gerçekten o an umursamadım . Bende aman nasıl oluyor diyodum ama oluyomuş düşüneceğiniz son şey bu olsun bence . Bebekte kaka içine falan doğmuyor ne izlediniz bilmiyorum ama ilk kez duydum asla temas dahi etmesine müsaade edilmez devlet hastanesinde yaptım doğumu ama son derece dikkatli ve titizlerdi 😂 hatta ben tuvaletim geldi dedim ama bırakmadılar buraya yap bebek doğmak üzere onuda tuvalete bırakırsın diye 😂😂😂 hiçte etkisinde kalmadım niye kalayım bebek dünyaya geliyor kolaymi pozitif düşünün
Derinnmom Aslitk34 ablama ilk doğumunda ıkın demişler o da korkmuş kaka yaparım diye tamamen ıkınmamış, ebe ablama demiş ki sen ıkınsaydın dikişin hiç olmazdı, tuvaletini yaptığını görmezdin sana bile söylemezdik diye ama yapmamış. Diğer 3 doğumunda yapmış ama 😂😂
Tatar59 Aslitk34 lavman yapiyolar ve sonrasında bişey yiyip içmek yasak. Yani içinde çıkarak bişey kalmıyor korkma.
seyda53 Aslitk34 hafiften sancım varken lavman yapıldı doğum esnasında ıkınırken çok hafif tuvaletimi yaptım hissettim bunu aha dedim sıçtım😂 ama o anlık onu dedim ve sonrasında onu yaptığımı bile unutmuşum aklıma gelmedi hiç çok sıkıntı olacak, utanılacak bi konu değil bence
UmmNasuh Aslitk34 benim ilk doğumum da olmadı ama ikinci doğumum da ufak bir kaza olmuştu çok değildi sadece avuç içi kadar leke kadar bişey di ama ben çok utanmıştım doktorum çok normal olduğunu söylemişti 😂
Hnd_01 Aslitk34 ilk doğumumda bana da lavman yaptılar ama ben demekki tamamen bosaltamamisim 😅cataldayken doktora söyledim.tuvaletim geldi diye.yap hiç sorun değil,ikin dedi.cop kovası vardı zaten.onu çekti altıma.inanin hiç umurunuzda bile olmuyor o sancıların arasinda 🤭
Aypare Aslitk34 canımdan kıymetli değil o an da tuvaleti düşünemem çatır çatır doğurur geçerim Allahin izniyle 😄😄 o mevzuları da doktorlar düşünsün artık🤣🤣
Ahbenimcanumm elmaelmaelma he kız valla bir göndermediler sırf bebek tuvalete düşer diye banada ilginç gelmişti 😂😂
Melike_4949 Aslitk34 böyle videolar izlenmemeli ,37 haftalik asla izlemedim travma olmasın diye ,lavman yapılır öncesinde lavoboya falan giderim, ebeler,doktorlar bu duruma Akışıktir o sancilarla insan ne yapacağını bilemez sağlıkla doğumlar olsun inşallah ❤️🤲
Fa1503 Aslitk34 ben doğumda galiba büyük tuvaletimi yapacağım dedim o bebeğin kafası dedi bana kabızmışsın gibi ıkınman lazım dedi ayrıca büyük tuvaletini yapman çok normal yapabilirsin demişti hiç kasma kendini çok doğal bisey oradakiler bunu anlayışla karşılayacaktır
Iscn Aslitk34 iki doğum yaptım ikisinde de olmadı zaten lavman yapyrlar doğum öncesi e sonda da takıyorlar ikisinşde yapman zor yanı 😃
Kukulikukuli12 Aslitk34 Herkesin farklıdır tabii de. Bana lavman yapılmamıştı. Planlı yatısım oldu suni sancı verilmişti. 41.haftamda.o yüzden yemek yeme dendi ama cok asırı bekleyende ben yemiştim içim bayılmıştı. Birde suni sancı takılmadan corba içebilirsin denmişti. Bende dogum öncesi sancı bitince ıkınma isteği geldi o ara büyük wc yapıcam tuvalet gitmem gerek dedim izin verilmedi. Refakatcım altıma cocuk bezi koymustum yap rahat rahat sakın kendini sıkma bebek geri gider dedi. Sonra o bezi aldı attı. Yani yataga gelen bişey olmadı. Dogum esnasında da yasamamış oldum. Suan 2.dogumumu beklıyorum pazartesi yine yatısım yapılacak sanırım 41 oluyorum. Yine öyle bişey olursa bebek bezi koyarız 🤭🥴