Herkese selamlar, öncelikle biraz uzun olacak simdiden hakkinizi helal edin🙏🏻 Buraya 9 ay önce katıldım ilk hamilelik haberini buraya yazdim sizlerden cooook sey öğrendim. Aklima ne takilirsa buraya yazdim sordum merak ettim. Simdi ise mezun oldum🥹 En cok istedigim sey normal doğum yapmakti bunun nasil bir duygu oldugunu cok merak ediyordum. Hatta baslik acmistim herkes bana yapamazsin diyolar benim moralimi bozuyolar falan demistim. Sizlerden cok güzel destek msjlari almistim. Öncelikle hamileligim boyunca hareketli bir insan değildim. Yani yürüyüş plates merdiven inme cikma falan duzenli asla bisey yapmadim bunu söyleyeyim. Bu yuzden de korkuyordum yapamiycam diye. 36. haftadan itibaren nst kontrollerim sıfır sancı cikiyordu son postlarima bakarsaniz hep yaziyordum napicam ne edicem diye. En son cuma gunu kontrole gittim 39. haftamdaydim alttan muayene oldum doktor zırh gibisin hic belirtin yok bebek kanalda değil nstlerin dümdüz demisti cok üzülmüştüm. Ve o gune kadar gerçekten hiccc sanci hissetmedim ne olduğunu bile bilmiyordum. Ama ne olursa olsun suni alicam denicem diyordum. Doktor kontrolünden sonra aksam ara ara belim ağrıyordu baya is yapmistim ondan diye dusundum bu ertesi günde oldu yine bir kac saatte bir oluyordu yorgunluk diye dusundum meger yalanci sanciymis. Tam 3 gun sonra 39+3 de cumartesi günü gunduz yarım saat falan bebegi kanala gonderme hareketleri yaptim sicak suya oturdum anans yedim hurma suyu falan ictim birde korunmasiz iliski. Tek gunde tum tuslara bastim etkisi varmi bilemem ama yaptiklarimi söylüyorum. Ama bunlari bir gun yapmak ne kadar ise yarar siz düşünün ben tesadüf olduğunu düşünüyorum. Benim tek duzenli yaptigim sey bebegimle konusmakti. Biz gucluyuz sağlıkliyiz ve normal doğum yaparız diyordum hep🥰 O gece yani cumartesi gecesi her zamanki gibi uykuya gecis yaptik gece saat 11-12 gibi belime agrilar vurmaya basladi benim size actigim son baslik buydu. Bu ne sancı mi diye sormustum. Cunkuu sure tutmaya basladim 5 dakikada bir geliyordu. Ve asla uyuyamiyordum. Bunun sancı oldugunu da belli bir araliklarla geldigini gorerek anladim. Neyse sabaha 6 ya kadar bu sancilari karsilasim. tekrar dus aldim. Esimi uyandirdim dayanamiyorum kalk hastaneye gidelim dedim. Lavaboya gittim nişanım geldi. O an cok heycanlandim ama nisani gelipp 1 hafta sonra doguranlar da var biliyorum. Neyse hastanede doktor yokmus mecbur 9 a kadar esimin is yerinde bekledim. Gittik muayene oldum cok az acilman var dedi sancim cikti nst de. bebek hareketlerini hissediyomusun dedi cok degil dedim. O zaman yatış dedi. Bende eve kactim cunku kendi doktorum değildi. Oglen 12 oldu ama nasil oldu bide bana sorun her sancimda yere cömelip agliyordum. Ayakta gecmiyordu. herkes sen bugun doğurursun dedi. 2 dkkada bir belime bicak saplanir ve sanki belim kopacakmis gibi agrilar giriyordu. Neyse 12 gibi ben esimi aradim dayanamiyorum gidip yatis yapalim dedim hadi o zaman dedi. Gittim yattim sancilar devam ediyor. Pilates topu verdiler ziplamam icin. Bu arada acikligim 2 cm ile gittim. Her saat basi bir cm yukseliyordu. Bazen yarim yarim cikiyordu yani 3 cm 3.5 cm gibi 😂Neyse doktorumu cagirttirdik ama o dogum yaklasimca hastanede olacakmis. yani 7-8 cm aciklikta.
Kizlar aksama doğru gerçekten zorlandim. Su vermediler ben susuz bir sekilde agri cektim cunku sezaryen ihtimaline karsi yemek icmek yasakmis. O kadar zordu ki suya bakip icememek sanci gelince terliyordum bir yandan yelliyorlar bir yandan esim sirtima masaj yapiyor ama asla ayakta karsilanmiyor neresi olursa olsun direk yere comeliyordum ve masajsiz asla dayanilmiyor. Aklinizda bulunsuz sirtiniza sert bir sekilde masaj yaptirin. Acikligim artsin diye yurudum topta zipladim vs vs. ama sunu da itiraf etmeliyim kii beni sezaryene alin diye yalvardim bu benim kendi sancilarimdi suni almadim. Ebe sen bu aksam dogurursun diyordu ama ben cok korkuyordum nasil ikincam falan diye. Son saatler gecmedi kizlar 5 oldu 7 oldu 9 oldu artik nefesim kalmadi halim kalmadi o kadar uykusuz ve yorgunum ki anlatamam. Esim normal dogum yapmami cooook istiyordu bu sirada ona biraz saydirmis olabilirim simdi gülüyorum tabi😂 ama yasarken hic komik degildi onuda soylimm. Suyum gelmemisti suyumu patlatmalarini istedim ebe patlatti hani dedi
belki kafasi kanala iner diye. Neyse ki biraz biraz indi. 7.5 cm aciklikla beni catala aldilar saat 10 gibi. Doktorum geldi sancin gelince ikin dedi bir kac kez yapamadim yani bence bi 3-4 kere falan yapamadim ama doktor cok iyisin dedi. Bebek cikmadi karnima bastirdilar bu benim ikinmami engelledi ben biraz ciglik attim 🙈 Olabildigince kibar anlatmaya calisiyorum.. Neyseee vee sonunda o sesss amaa asla görmüyorum biraz canim aciyor esim bak bak diyor bakamiyorum cokkk hafifledim ama ayni zamnda cok yorgundum. Bebeğin esini de cikardilar ondada bastirdilar. ve vajinamda hafif yanma hissettim kestinizmi dedim evet bebek cikarken yirtti bende biraz kestim dedi 🥲 Mecburdum dedi. Kac dikis attiniz dedim dur daha dikmedim goremem ki simdi dedi guldu bana😂 Anestezi istermisin diye sordular dikerken hissetmim diye evet dedim. Yaptilar gözlerim karardi kafa bir milyon yari baygin bisi hissetmedim. Bu sirada esimde yanimdaydi kanamam cok olmus belki normaldir bilmiyorum ama korkmus anestezi de cikarmislar disari cok aglamis bana bisi olcak diye🥹4 tane dikis atmis doktor. Bende kisa sure sonra ciktim dogumhaneden yuruyerek herkes disarda bana bakiyor ben elimle 👍🏻 bunu yapip ben basardim demisimmmm anestezi etkisindeyim😂 herkes alkisladi falan helal olsun dediler. Bebegimi gordugumde tum acilarimi unuttum sonu cok güzeldi. 2.960 gram dogdu. 2 saat solunum destegi aldi falan. Neyse yanimda simdi uyuyor mis kokulumm🥰😍 Bu arada meryem ana otu da okuttum 6 cm acikliktan sonra. Ayy aklima bunlar geldi sorusu olan varsa cevaplayabilriim olabildigince detayli yazdim ilerde bakip okurum unutmak istemiyorum 🥲 Bu arada alt dikisler acitiyor hastanede agri kesicilerle bu kadar hissetmiuordum ama evde hissediyorum oturamiyorum ama cok yakinda iyilesecek biliyorum 🥰 Sizi seviyorummmmm ❤️❤️ Bir de sutum yetersiz geliyor dua edin de bir kac gune artsin elimden gelen herseyi yapıyorum.