Selam kızlar sonunda kendi hikayemi paylaştığım için çok mutluyum ben tüp bebek taze transfer ile hamile kaldım. Gebeliğim boyunca hiçbir risk sıkıntı yaşamadım ama 7. Aya kadar hareketli bir gebelik yasayamadim doğuma dair yaptığım herşeyi son iki ay yaptım.başından beri normal bir gebe gibi normal doğum yapma hayalim vardı, sırf tüp bebek diye gün alıp sezaryen olmak bana mantıksız geliyordu bir de yapabileceğime çok inanıyordum ve istiyordum bunu yaşamayı başından beri motiveydim hep. Neyse geldim 39. Haftaya ama hiçbir belirti yok artık ya hafta biterken sezaryen olacaktım ya da suni sancı ile doğum başlatmayı deneyecektik. Tabi ben plan yaparken 39+1 de sabah tuvaletten kalkarken suyum geldi önce sıvı bir akıntı sandim ama 5 6 kez avuç içi kadar baya ıslaklıkla gelince su olduğunu amladim gerçekten doğuma dair hiçbir umudum yoktu çünkü hiç belirtim acikligim sancım kasılmam vs yoktu. Doğumum il disinda olacağı için yola çıktık ve öğlen 12 de doğumhaneye girdim ilk muayenede ebe açıklığın hiç olmadığını söyledi ben de açıkçası bu iş olmaz diyip kendimi sezaryene de hazırladım. Doktorum kendi sancilarimi beklemeyi önerdi 6 saat sonra hala hiç yoksa o zaman suni takalım dedi. 4 saat sonraki muayenede 4 cm açıklık çıktı, sonraki muayenede 6 cm. Bu sırada sancılar geliyordu 10 dk da 1 şeklinde bazıları çok yüksek bazıları daha hafif geçiyordu. Pilates topu, çömelme ve squatlarla bu sancıları karşıladım ama gerçekten zorlamaya başladılar yavaşça geliyor zirve yapıyor sinra hiçbir şey olmamış gibi birden yok oluyordu açıklık da bu arada 9 cm oldu ve doktor geldi artık çatala aldı ve ikinmalarim başladı çok derin nefes alıp bagirmadan kendimi yormadan sadece bebeği ittirmeye odaklanarak ikindim yani o an gerçekten hiç bitmeyecek gibiydi alt tarafta o kadar şiddetli bı baskı hissettim ki 5 6 kez böyle ikindim sonra doktorun elinde bir bebek gördüm gece 11.35 te kızım doğdu, çok farklı tarifsiz bir his bütün acılarım bir anda yok oldu bebeği bana verdiler ve doktor dikiş işine girdi. Burada hep diyorlardı ama gerçekten doğruymuş kesi attığını o sancı içinde asla hissetmedim dikişi de uyuşuk yapıyorlar zaten onu da hissetmedim şu anda hafif ağrılarım var alt tarafta ama çok şükür kendimi iyi hissediyorum açıklık ilerlediği için suniye gerek kalmadığı icin mutluyum isteyen herkese Allah nasip etsin ben gerçekten çok deneyimlemek istiyordum herkese su gibi doğumlar dilerim. Doğum yapalı 24 saat olacak ama hala sütüm tam gekmedi sadece birkaç damla şekilde ağız sütü geliyor öneriniz varsa siz de paylaşırsanız sevinirim bestlak içiyorum