Tugce889 Kızım 17 aylık gündüzleri değil ama geceleri çok emmek istiyor. Özellikle bunu bitirmek istiyorum. Bitireceğim de artık. Ama bugün doktor kesmen lazım rahim kasılma yapıyor dedi. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum ama farklı görüşler var bu konuda. Çarşamba günü başka bir doktora daha soracağım özele gideceğim. Ama bu doktor direk kesin kes dedi. Sizin doktorlarınız nasıl yönlendirdi?
Bircicekanne Tugce889 doktorunuz gerekli bilgiyi ve yapmanız gerekeni söylemiş diye düşünüyorum hayırlısı olsun zor bir süreç sizi bekliyor
Kukulikukuli12 Tugce889 kızımı 4 ay emzirdim hamileyken 21 aylıkken bıraktık. Bende ilk 3 ay asırı kanma oldu. Ben her doktora gittiğimde ki farklı doktorlar gittim sormayı unuttum sürekli düşük tehlike var iğne fitil muhabbeti yaptıgımız için odadan cıkınca ayy yine sormayı unuttum neyse diyordum. En son 4 aylıkken muayenede sordum. Doktor deid ki suan kanama yok gecmiş ama ilk zamanlar ki kanamayı emzirme tetiklemiş bırakman gerekirdi kanama olan hastalara emzirmeyi önermiyoruz suan kendi kararın artık risk yok demişti. Sizin rahim kasılmasıda öyle olabilir. Ben yaz ayında bırakacaktım zaten o da bahanesi oldu aban da agır gelıyordu zaten artık. 3 günde kestik memeyi sabır tası kullandım. Süreç kısa ve sancısız oldu hem kzıım hem benim için.
Tugce889 Bircicekanne her doktorun görüşü bir olmuyor mesela dünya sağlık örgütü tandem emzirmeyi desteklerken kimisi bıraktırmayı tercih ediyor. farklı doktorların görüşlerini merak ediyorum ben de 👍
Kgndus Tugce889 yok emzirmedim sonra yanlışlıkla gönder tuşuna basmışım devamını alta ekledim 5 aylık olana kadar emzirip daha sonra kestim
Melson20 13 haftalik hamileyim kizim 14 aylik hala emziriyorum, bana sonuna kadar emzirebilecegim hatta dogumdan sonra bile emzirebilecegimi soyledi doktorum. Ben yurtdisinda yasiyorum ama Turkiyede genelde emzirilmeme taraftari. Burda boyle degil
Kgndus Tugce889 evet 5. Ayda doktor kestirdi kasılmadan dolayı o zaman kızım 1 yaşındaydı tabi çok zor oldu ama bence de bıraktırmak gerekiyor o zamana erken doğum riski vardı bıraktırdım bi kaç ay sonra düzene girdi bence doktorunu dinle
anapanda12 Tugce889 doktor kasılma var demiş bence kesmelisiniz karnınızdaki de bi can sonuçta tehlikeye atıp erken doğum riski oluşturmayın 3-5 gün zorlanırsınız belki ama ikisi içinde en hayırlısı bence bu