MinikKalpb
_almirasmom
Arkadaşlar detaylı ultrason “Organ tarama’dır” down sendromu olup olmadığını ortaya koyamaz. Sadece ihtimaller üzerine gidilir. Down sendromu veya diğer semptomlar için amniyosentez yada fetal dna yapılır ozaman ortaya bir tanı konulabilir. Yani detaylı ultrason bebek down sendromlu olacak veya sağlıklı olacak şeklinde kesin ifadeler veremez. Dolayısıyla olasılık yüksek çıksa bile bebek sağlıklı, düşük çıksa bile bebek Allah korusun down sendromlu olabilir.Amniyosentez ise gerçekliğe biraz daha yakındır. Tabiki o da size kalmış birşey. Down sendromu veya diğer bir rahatsızlığa ayrıntılı ultrason iyi bir alternatif olmayabilir. Şöyle ki biz down sendromunu parmak sayısı gibi gözle görülen birşey zannettiğimiz için çok ayrıntılı bakılınca veya "hoca"bakınca görebilecek zannediyoruz. halbuki down sendromu bir hastalık değil bir sendromdur. Fiziksel bir eksiklik görülmez bebeklerde. o yüzden ayrıntılı ultrasonla bakılınca var mı yok mu görülmesi mümkün olmayan bir durum. Ancak down sendromlu bebeklerde ense normal bebeklerden biraz kalın, burun da biraz kısadır. ense kalınlığı ve burun kemiği boyuna bakılarak birşey söylenebilir ama bu da yine olasılıktır. Her ensesi kalın veya burnu kısa bebek sendromluda olmuyor. Lütfen biraz araştırırsanız neyin ne olduğunu anlarsınız. Kimsede sizin ve bebeğinizin kötülüğüne birşey demedi. Ama Siz hiçbir testi yaptırmamışsınız gelip detaylı yaptırdım herşey normaldi ama down sendromlu diyemezsiniz. Zaten olacak oldu mu oluyor kesinlikle bunun önüne geçemeyiz her türlü bizim evlatlarımız. Sadece bu tarz konuşmanız bana yanlış geldi. Ayşe Hanım Bebeğinizin gözlerinden çokça öpüyorum bol güzel, güneşli günleriniz olsun 🌺