teachermom1 canım komşum maalesef unibaby ürünleri içerik açısından çok masum değil. Igde içerikleri ne diye bir sayfa var. Orada içerik araştırması yapılıyor. Unibaby deterjanı için şu paylaşılmış.
Methylisothiazolinone (MIT), yüksek riskli madde:
Avrupa’da Subat 2017 itibariyle,
Bu maddenin durulanmayan
ürunlerde kullanimi yasaklanmistir. Parabenlerin yerine
kullanilan bu koruyucu, yüksek derecede alerjenik
potansiyele sahip rahatsiz edici bir maddedir: Avrupa nüfusun % 10′unun MIT’ye alerjisi oldugu düsünümektedir.
!! Benzisothiazolinone, yüksek riskli madde: Bu madde metilizotiazolinona benzer bir alerjendir. Avrupa Konseyi Tüketici Güvenligi Bilimsel Komitesi’ne göre
benzisothiazolinone maruz kalmanin güvenli oranlarinin ne
olabilecegine dair kesin bir bilgi yok. Su an belirlenen oran ise bitmis ürünün maksimum %0.01′i kadar.
Avrupa Konseyi Tüketici Güvenligi Bilimsel Komitesi güvenli
maruz kalma düzeyleri belirlenene kadar, benzisothiazolinone kozmetik rünlerde koruyucu olarak
veya diger islevler için kullaniminin, cildi hassasiyeti ile ilgili olarak güvenli kabul edilemeyecegini Söylüyor
Ben araştırmalarım sonucu siveno baby aldım. Bebişin kıyafetlerini yıkadım kurutma makinesinde kuruttum. (Ütüye gerek olmuyor ısı nedeniyle) deterjan kokusu kalmadı bu artı bir yön benim için. Bir de sana tavsiyem kendi giyeceğin kıyafetlerini de (pijama gecelik vs) bebeğinin deterjanıyla yıka. Çünkü bebek seninle temas halinde olacak. 😊