[silindi] Bir tanıdık recel verdi, üzeri küflenmiş, üstten aldım küflü yerlerini, yesem bişi olur mu?
DilekArminB [silindi] altta kalanların tadı normalse yenilebilir sonuçta salçalarında üzeri küflenir gibi oluyor o bölgeyi alıp yemeği yapmaya devam ediyoruz komple yayılmadığı için ama genel olarak tat değişikliği olduysa dilinin ucuyla bak ona göre at gitsin yada kalsın
Blackkcat [silindi] yıllardır hep annemde yedirdi ben de alıp küfü yedim yedirdim,ama geçen yenilmemesi gerekmiş diye dinledim🙈🌚
MorKelebek54 [silindi] uzeri kuflenil alsan da o kufteki bakteri butun yicege bulasiyo zaten slacadaki ufak kuf bile aslidna cok cok zararli ufak bi kuf gordukmj aliiuoruz onu aslinda ama cok cok zararli sonjc olarak o bakteri orda birikip kif olmus butun yicege bulasmis demektir bu. Bence hic riske atmayin yemeyin
[silindi] DilekArminB anladım kızlar, peki kekik “baharat” olarak tüketilebilir mi ? (çay olarak değil)
Esrazorlu61 Gebelik dışında da küflenmiş hiçbir gıdanın yenilmesi önerilmiyor küf bir bakteri türü olduğu için üstünü alsan da o orda vardır içine nüfus etmiştir bir süre sonra tekrar küf yapar
Aybarssmom_ Yapıyoruz, yiyoruz aslında ama önerilmiyor yani çok önemli değilse veya nefsinizi köreltecek kadar yedikten sonra daha tüketmeyebilirsiniz
DilekArminB [silindi] ben kullanıyorum hamileliğimin başından beri makarna et tavuk yakıştığı herşeyin içine koydum şu an 37+5 im kullanım miktarı elbette önemlidir ama zaten yemekte olacaksa tat verecek kadardır ne kadar fazla kullanabilirsiniz ki