Öncelikle çok geçmiş olsun, doğru taktikler uygulandığı zaman kolaylıkla atlatabilen de var uzun süre bu hastalığı çekende..
öncelikle elinizin dokunduğu vücudunuzun temas ettiği herseyi 60-90 derece de yıkamanız gerekiyor.. mesela koltuk kırlentleri mutfak el havluları ne bileyim üzerinize giydiğiniz her şey nevresimleriniz hep 2-3 gün arayla 3 gün bile uzun 2 gün arayla hep değiştirip yıkamalısınız çok çabuk ürediği için uyuz birde yapıştığı yüzeye tutunan da bir şey bundan sebep çok yüksek sıcaklıkta daima yıkanmalı kullanılan her şey, tabi sadece yıkamak yeterli değil elinizin değdiği her yeri sirkeli sularla silmeniz lazım kapı kolları özellikle lavaboları bile gün aşırı yıkasanız iyi olur, ben cildiye doktoruna muayene olmuştum o bana bi krem vermişti bunu 3 gün düzenli vücuduna sür kurusun yıkan demişti ama sonrasında kıyafetlerini hemen yıka demişti… birde unutmadan sadece uyuz olan kişi değil evde kaç kişi yaşıyorsanız onlarında aynı kremleri kullanması lazım sizde var diye tek siz kullanırsanız yine bir işe yaramaz. Sürekli başa sararsınız. Uzun ve meşakkatli bir süreç kısaca rabbim yardımcınız olsun başıma geldiği için biliyorum