Simay13 bebe bisküvisi içinde şeker olabiliyor. Ona dikkat edin derim. Bazı doktorlar bebe bisküvisinin tüketilmesini şeker ve katkıdan dolayı önermiyor. Sadece tarhana çorbası olsa, içine illa karbonhidrat eklemeyin, yararı yok. Çorbayı biraz kıvamlı yaparsınız. Tabi yine siz bilirsiniz. Bi uzmandan şunu dinlemiştim, bizim corbalarimizın ana öğün özelliğinde olduğunu , yanına ekmek veya ana öğün gerekmediğini söylemişti.
Tarhana çorbası içmiyorsa başka çorbalar deneyin, sevdiği corbalardan, yiyeceklerden yapın. Fazla zorlayinca olumsuz etki yapıyor.
Bir de bazen çocuklar başka çocuklarla birlikte sevmediği bir şeyi bile inatlaşma yiyebiliyor. Farklı yerlerde daha cazip geliyor. Kırdaki tatlı olur derler. Ya da ona da yaptınız, kendinize de koyun, içmek istemiyor ama siz kendi çorbanızı için, ballandıra ballandıra için. Ona iç diye ısrar etmeyin. Sadece orda tabağı dursun. Belki merak edip kendisi içmek ister. Sadece bir öneri. Ben çocuklarda bazen bu şekilde uygulayarak yapıyorum. Umarım işe yarar . 🌸