Herkese günaydın. Yaklaşık 8 aydır happy mom kullanıcısıyım. Ve böyle bir post atacağım gün bugünmüş ☺️. Öncelikle çok problemli bir hamilelik geçirdim bunu belirtmek isterim. Gebeliğim süresince akut pankreatit, gebelik şekeri, kolestaz, erken doğum riski gibi sorunlarla mücadele ettim ve itiraf etmeliyim 32.haftada kolestaz teşhisi konulunca artık sağlıklı bir şekilde doğum yapacağıma olan inancımı kaybetmeye başladım. İki ayrı hastanede takipliyim. İkisi de 36.haftayı görmeden sezeryan ihtimalinden söz etti. Bebeğin biraz iri daha fazla kilo alırsa normal doğum yaşamayabilirsin dediler. Ama 36+2 de kontrole gidince doktorum her şey yolunda nidicard(sancıları kesmek için kullanılıyor) kullanmayı artık kesebilirsin. 37 den sonra bebeğin durumuna göre sezeryan gerekirse karar veririz dedi. Daha önce cinsel ilişkiyi yasaklamıştı ama o gün artık devam edin doğumun kolaylaşsın dedi. Eve döndüğümde ilacı almayı bıraktım ve akşam eşimle birlikte olduk. O gece her şey yolundaydı. İlacı bıraktığım için haliyle biraz sancım var gibi hissediyordum. Bir yandan da 37 olmadan bırakmak doğru mu emin olamadım. Sabah 4’te karından gelen bir sancı hissi ile uyandım. Uzandığım yerde bacaklarımın arasından bir suyum ılık ılık aktığını hissettim. Doğruca banyoya gittim ve post açıp burada sormuştum. O gün cevap veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şu akışı banyoda da devam etti ve sonunda sarımsı bir akıntı oldu. Ardından dört beş damla kan gördüm. Sancım çok fazla olmadığı için ilk iş güzelce duşumu aldım. Eşimi uyandırdım. Hastaneye gittik. İlk gittiğimiz hastane bir cm açılma var. Doğum başlamış ama bizim yenidoğan doktorumuz yok ve haftan küçük eğitim araştırmaya gitmen gerek, karar senin dediler. Ben eğitim araştırmaya gitmeye karar verdim. Daha önce araştırma hastanesinde 10 gün kaldığım için bütün hekimleri ve ebeleri tanıyordum. Zaten orada servise aldıklarında doğruca kendi doktorumu gördüm. Şaşırarak ne oldu diye sordu. Suyum geldi doğuruyorum deyince muayeneye aldı ve açıklığın yok. Bebeğin suyu da gayet iyi dedi. O an çok canım sıkıldı. Ben gelen suyumdu diye ısrar ettim ve bir test yaptılar. Gelenin amniyon sıvısı olduğu anlaşıldı. Yatışım yapıldı. Ve sancıların artmasını bekledim. Bu sırada bir şeyler atıştırdım. Tuvalete falan girdim öğlene kadar çok rahattım. Öğleden sonra sancılar artmaya dayanılmaz olmaya başladı. Ama adet sancımdan hiç farklı değillerdi ve tanıdığım bir sancı olduğu içim derin nefes alarak, kasılmaların süresini sayarak oyaladım kendimi. Bu arada sürekli nst çekildi, açıklığıma bakıldı. En son saat 4 civarı 1 cm dediler. Sonra olaylar nasıl gelişti hatırlamıyorum. Sancıların etkisiyle vücudum titremeye başladı. Bana yürü dedi doktor ama mümkün değil adım atamıyordum. Çok az yürüdüm genelde uzandığım yerde çektim ağrıyı. Sonra ebe tekrar muayeneye aldı. Açılmam 4 cm olmuş. Tekrar nst çekilirken sırtıma sıcak su torbası bağladılar yanıma plates topu verdiler. Bu arada ebem müthiş biriydi. Onun ve kendi doktorumun nöbetine denk geldiğim için çok şanslı olduğumu düşünüyorum hala. Nst esnasında artık dayanamıyorum çıkacak gibi dedim ebeye. Doğruca doğumhaneye aldılar. Eğitim araştırma hastanesinde takip edilenler bilir. Öğrenciler fazladır ve orası eğitim yeri, dolayısıyla biz de ders konusuyuz 😅 Doğumhane çok kalabalıktı. İntörnler normal doğum izlemeye gelmişler ve çok mutlu heyecanlı görünüyorlardı. Bu durum beni hiç negatif etkilemedi. Ebem doktorum inanılmaz motive edici bir şekilde süreci açıkladı. Yaklaşık on dakika Doğumhanede çömelip kalktım yürüdüm derken dokuz vm açıklıkla tekrar çatala çıktım. Ebem nasıl ıkınılır tekrar anlattı. Dediklerini harfiyen uyguladım çünkü oradaki ekibe çok güveniyordum. Pes etmek üzereyken bebeğin saçlarını hissediyorum hadi aynı şekilde devam dedi doktorum. Doğumhaneye girişimden yaklaşık 20 dakika sonra kızımın sesini duydum. Bence doğum değil sancılar zorlayıcıydı. Bebeği hemen tenime koydular ve ilk ısınması için masaj yaptılar. Sonra yenidoğan doktoru yan tarafa muayeneye aldı ama bana dikiş atılmaya devam ederken muayenesi bitmiş tekrar emsin diye göğsüme vermişlerdi. Kızım doğalı 3 gün oldu. Geceler biraz uykusuz, doğum sonrası vücudum çok hassas diyebilirim ama her saniyesine değerdi. Vajinal ya da sezeryan umarım kolay ve güzel bir doğumunuz olur.