_momes Servikal uzunluğum 24 çıktı. 29. Haftamdayım. Bu durumda olanlar var mı? Bebeğimin gelişimi biraz önde dedi doktorda
Gamzeli63 _momes 🙋♀️ 23. Haftadan beri kısa 29 haftalıkken 18 mm çıktı progestan fitil hergün ve prulaton iğne haftada 1 olarak yaptırmaya devam ediyorum erken doğum riskim var ve çalışmaya devam ediyorum. Doktorum bunları kullandığın sürece korkmamami söyledi.bugun 32+0 im bugun nst de sancim cikmadigi icin çalışabilir raporumu aldım devam ediyorum.
Karahaninannesi _momes benimde ilk gebeliğimde 26. Haftada 24 mm cıkmıstı. İlaç fitil ve iğneyle 36 haftaya kadar devam ettık sonrasında bıraktırdı. Ama sürekli yattım ben sadece wc ye kalktım.39 haftada doğum yaptım. Ve bebeğim hep önden gidiyordu. Korkmayın tedavınızı duzenlı olun dıkkat edın hıc bısey olmaz allahın ıznıyle
_momes Karahaninannesi bana doktor sadece fitil verdi başka hiçbirşey vermedi de demedi de normal mi korkuyorum. Birde öğretmenim okula devam etmem izinlerim açısından iyi olur diye düşünüyordum. Doktor mu dedi size sürekli yatın dinlenin diye
Karahaninannesi _momes evet wc hariç kalkma demişti oyuzden yatmıstım. Ama sızın haftanız az kalmıs 34 de sonrası dogsa bıle sıkıntı olmuyor allahın ıznıyle. Dıkkat edersenız hıc bı sorun olmaz. Baska doktorada bı danısın derım en azından iğnede kullanırsanız daha ıyı olur
_momes Karahaninannesi teşekkür ederim. Dikkat ediyorum. Fakat öğretmenim ayakta kalıyorum biraz umarım o etkilemez . Kesinlikle başka doktorada gitmeyi planlıyorum bu hafta
_momes Ozr42 Ozr42 28 de o şekilde olunca bir işlem yaptı mı doktorunuz. Yoksa normal mi karşıladı. Ben biraz tedirgin oldum o yğzden ne yapsam bilemedim. Bende o ilacı kullanıyorum
Karahaninannesi _momes ayakta pek kalmamaya calısın en azından sık sık dınlenmeye ozen gosterın. Rahım asagıya baskı yaptıkca rahım agzı kısalıyor ıste oyuzden dınlenme onerılıyor. Gecmıs olsun tekrar ıyı dusunun ıyı olsun .
Ozr42 _momes hastanede yattım 4 gün ciğer geliştirici vurdular 2 doz birde nstede düzenli sancım çıkıyordu sancı kesici ilaç verdiler .
_momes Karahaninannesi bu ara dinleniyorum bu hafta tekrar kontrole gideyim diyorum bir farklılık olacak mı
Karahaninannesi _momes kımının artıyo uzunluk tedavıyle kımınınde sabıt kalıyo yada tedavı gordugu halde dusende var uzunlugun. Enfeksıyonda etkılı kısalmasında onada dıkkat et bol su ıc bırde .
Karahaninannesi Tgbaaygn evet belırtı verıyo aslında rahım agzında baskı karında sertlık kasılma ultrasonda ölcuyo doktorunuz asagı muayne oluyosunuz orda bellı oluyor olup olmadıgı
_momes Tgbaaygn ben bel ağrısı ile gitmiştim. Bebeğim küçük olmasına rağmen bel ağrışarım başlamışti. Normalde bebek büyüdükçe bel ağrısı olur derler. Israrla geçmiyor çok ağrıyor diyince doktor ultrasonda baktı o şekilde belli olmuştu beşnmki
_momes Karahaninannesi teşekkür ederim dikkat edicem. Bugün bir başka doktora gittim. O korkulacak birşey yok dedi 29 dedi normal mi acaba bir hafta önce 24 denilip bir hafta sonra 29 denilmesi
Gamzenakit Benimde ayrıntılı ultrasyonda gördü doktor 22 haftalığım 28 mm sınırda ded progestan verdi günde bir kere kullan korkulcak bişey yok dedi erken doğumu önlemek için dedi sadece bana ağır kaldırma dedi gezip tozabilirsin temizlik yapabilirsin dedi
Karahaninannesi _momes evet artmıs olabılır bır haftada ne guzel sevındım adınıza. Haftanızda buyuk hıc sıkıntı olmaz allahın ıznıyle ama yınede dıkkatedın
_momes Karahaninannesi ayy teşekkür ederim umarım sağlıkla geçiririz bu dönemi🌸 böyle güzel mesajlar insana umut oluyır😍💕 içim rahatlıyor buralarda güzel konuşmaları görünce🙏