Şeker yüklemesine karşı değilim ben de yaptırdım. Ama başından beri sağlıklı besleniyorum, eskiden de böyleydim gıdalar konusunda cok takıntılıyımdır, titizimdir gluten vs. cok tüketmem, rafine şeker hayatımda hiç yoktur.
Ama yanlış anlaşılan bir şey var;
75 gr glikoz yani şeker içeriyor o içecek. 3 dilim baklavayla eşit o-la-maz.
1 adet küp şeker 4 gr’dır. Yani 18,75 yani 19 adet küp şekeri bir içecekte almamız gerekiyor sabah aç karna.
İçeceğin içindeki şeker ile, yediğimiz baklava ya da tatlının kana karışma hızı ve zarar verme mekanizması da aynı değil.
Bunlar gerçekler arkadaşlar! şeker yükleme testi kesinlikle masum değildir.
Çoğu kadın doğum doktoru gerekli görüyor, bir çoğu da hastanın yaşı, kilo durumu vs. göz önüne alarak gerek görmeyip kendin takip et diyor ve ya sadece açlık tokluk şekerine bakıyorlar önlem amaçlı. Çünkü masum olmadığını biliyorlar. Ama ülkemizde bilinçsiz bir gıda tüketimi olduğu için riske atmak istememekte de haklılar. Baştan diyet verse kaç kişi uyacak sanki? Hamile diye bebeğin canının 1.5 iskender çektiğini iddaa edenler, poğaçalar börekler löp löp gömenler var bu ülkede ve doktorlar napabilir ki? herkesin biraz kendini bilinçlendirmesi lazım beslenme konusunda. Ben yaptırdığım için pişman oldum, kilo sorunu olmayan, sürekli temiz beslenen, şeker geçmişi olmayan bilinçli bir birey olarak yaptırmasaydım olurdu. Ama bu herkes için geçerli değil elbette.