MorKelebek54 ilaydakaya-21 surun bollasmasi icin sut dartisi diye bisey var ablam ondan yerdi hel gogusleri tasardi hep sen duusn sagil dolaba atsak dahi hep sis oluyo dolu oluyodu gogusleri yumurta ile makarna ile ya da sade ben sade sekilde daha cok seviyorum o ayri. Daha cok manavlarda olur bu keskegin ustune dokerler sos niyetine koy gibi yerlerden aliniyo genelde inek bakanlar bilir koyunuz fekan var sorabilirsiniz eger tabi nereli oldgunu bilmiyorjm genelde dedigim gibi manav insanlari bilir bunu cogunlukla internetten de satisi var galiba ama ne kadar orjinal dir bilemem sut dartisi diye aratip bakarsan gorursun kuzum
2erkek1kiz ilaydakaya-21 8 tane kuru incir küp küp doğra 1 lt su ile kaynat sabah süz onu incirleri ye gece de suyunu iç benim bu sayede geldi sütüm ve ödem de attım ayrıca sezeryanlı olduğum için tuvalet olayımı da çözdü. 2. Olarak taze hurma suanda tam mevsimi onu bulabilirsen günde 5 yada 7 tane ye taze bulamazsan yaş hurma da olur. Birde son olarak tahinli helva sıcak bir şekilde aldır koska da satılıyor oradan alıyordum hem heryerden var zaten. İnşallah hemen gelir sütün 🙏🏻
Ilba_34 ilaydakaya-21 dün nts de 35 yıllık hamile hemşiresi vardı ilk 5-6 gün damla damla gelebilir kolostrum sütü endişe etmeyin sık sık emzirmeye çalışın bebeğinizi sonrasında beyinde algılayacak ve sütü indirmeye başlayacak dedi her emzirme işlemi sonrası muhakkak 2 bardak sıvı alın dedi yani bol bol sıvı şeyler içmek ve bebeği sık memeye vermek göğsü uyarmak gün içinde bebeği ten tene olacak şekilde göğüse koymak sütü getirir demişti
Simay13 MorKelebek54 şey bu yeni doğum yapmış ineğin sütünü kaynatıp çökelek gibi oluyor.. ağızlık derler o mu acaba
MorKelebek54 Simay13 yok kiz hayir sutun kaagindan yapilir bu yogurdun kaymagini biriktrip tavada kaynatilip oluyo benim bildigim oyle kaymaktan yapiliyo hatta teyzem oyle yoğurdun kaymagini biriktirip yapardi ordan biiliurum senin dedigin oeynir cesidi eksimik oluyo o bizde
Smyye0303 Simay13 Biriktirilen süt kaymağı, ateşin üzerinde koyu kahverengi pütürlü bir hal alana kadar kavrulur. Uygun kaplara alınır. Biraz bekleyince üst kısma sarı renkli yağı çıkarken kahverengi tortulu kısmı alta çöker. Buna “dartı” denir. Sırf merakımdan baktım evde yapılır bu köy sütü alıp üstündeki kaymaklari biriktir kavur darti dedikleri o😅
MorKelebek54 Simay13 ointernetten bak istersen kuzum gercekten faydasi oluyo sutu arttirmada ablamdan gerubeliyim bende stok yapicam dolaba 😂
Evinuuu ilaydakaya-21 Allah analı babalı büyütsün.ablamdan bildiğim kadariyla bulgur pilavı ,pekmez ,dut hoşafı,dereotu ,rezene ,bı de internette bı çay vardı ablam ondan alıyordu çok fazla süt yapıyordu öğrenince yazayım onu da size