KbraKirazl aslında son günlerde ufak ufak sancılarım vardı fakat nstde az çıkıyordu fakat az da olsa hissediyordum çocuğun eşi ve suyu iyi olduğu için doktor kendi sancımı beklememi ve bol bol hareket etmemi söyledi .hareketli bir hamilelik geçirdim haftada en az 2 -3defa yoga yaptım ve doğru nefes teknikleri çalıştım (hepsini internetten araştırdım )çok işe yaradığını söyleyebilirim özellikle doğum anında söyleneni doğru anlamak ve karşılık verebeilmek önemli hoş siz yapamazsanız ebeler bu konuda gayet yardımcı oluyor merak etmeyin .neyse bir akşam üzeri o da son akşam oluyor daha da süreci hızlandırmak adına epey yürüdüm .eve döndüm inceden belimde sızı adet sancısı gibi yayılıyor dedim işte yavaş yavaş artacak bir ağrı yatağa yattım hep sancımı hissetmeye çalıştım ben hissettikçe arttı en son tuvalete gittiğimde nişanım geldi duş aldım giyindim bu esnada eşim kalktı ,annem ,babam ve size tavsiye doğum öncesi tüm yakınlarınız eve gelirse sancı çekmeye yer kalmaz yatak odamda diğer kızım uyuduğu için orda ses çıkaramadım neyse en son mutfakta papatya çayı içtim biraz sandviç yedim tabii sancılar 10 dk bir olmaya başladı yere çömeldim squat hareketleri iyi geldi sonra eşim dedi hastaneye gidelim orda rahat ederiz .hasteneye vardık yukarı doğumhameye haber verdiler bu arada özel hastane ebe çok rahat gözüküyorsun ama ben yine de bakayım açıklığına dedi baktı 6cm lavma yaptı daha sonra doktoruma haber verdi bu esnada nst de sancılarım çokmyüksek çıkmıyordu ama hissediyorsun dedi ebe .doğumhaneye çıkmadan son kez wc girdim aman çık dediler ıkınma 🙃doğumhameye çıktık açıklığım artmıştı yatakta bir defa. ıkınmamı istedi sonra ki his geldiğinde çatala çıkçaz dedi sancım tavan yaptı haydi dediler çatala o esnada doktor geldi son kez ıkın dediler acının doruk noktasında bitiyor işte dedim bir rahatlama geldi ve doğumum gerçekleşmişti bebişim iyi ben iyiydim yırtık yoktu dikiş yok kendimi çok iyi hissettim doğumum sabah 5.45te oldu akşam 6 da hastaneden çıktım 🙋(ikinci doğumum arkadaşlar ilki bu kadr kolay olmamıştı suni almıştım )
Bebegimvebiz KbraKirazl Ayyyy Allahım bize de böyle yirtiksiz sağlıklı doğumlar nasip etsin 😻 gözünüz aydın bu arada Rabbim analı babalı büyütsün inşallah 🙏
Limonannesi KbraKirazl Allah analı babalı büyütsün 😊 uygun olduğunuzda izlediğiniz yoga nefes egzersizleri videosunun linklerini paylaşabilir misiniz
EbruAA Perine masajı falan yapmışmıydınız yürüyüş haricinde yaptığınız birşey varsa paylaşın lütfen:) Allah analı babalı büyütsün
KbraKirazl Limonannesi öyle özel bir tanesini yapmadım ama genellikle prenatal yoga 1st trimester ,2nd trimester 3rd trimester ; yoga for labour birth preperation yazıp yapıyordum genel olarak 30 dk lık tercih ediyordum daha uzun soluklu 😌
Hayriyeguzey KbraKirazl ayy Allah bizede nasip etsin böyle kolay doğum 🙏 hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün 🙏😍