Lohusayken bana bunu diyordular artik cinnet gecircektim 😅 Allah askina post sahibine diyorum boyle soyleyenlere kulak asma. 21 gunluk bebegin ne duzeni olabilir, ⅘ ayligin bile bi gunu diger gununu tutmuyor, 21 gunluk bebek duzenden ne anlasin. Hic cevremde de gormedim emzirip altini degisitirp besigine koyunca uyuyan bebek 😅
Post sahibi: tatlim cok normal, o donemlerde saatlerce emmek isterler. Sadece ac olduklari icin degil, dunyaya henuz yeni geldi, senin kokuna 24/7 alismisken bir den bambaska bir dunyada. Tanimadigi seyler, adapte olamiyor. Muhtemelen henuz gece gunduz ayrimi bile yapamiyor. Cok zor geciyor bu donemler ama yapicak bir sey yok, ozelliklede gazli bir bebek ise cok zor, ben ¾ ay gogsumde uyuttum bebegimi. Besiginde uyumazdi. Sonradan uyumaya basladi. Cok gazliydi benimki. Bana hep derlerdi kendine alistirdin cart curt valla ona buna alissin diye dogurmadim zaten, kendim icin dogurdum ne yani. Bana ihtiyaci varken ortaya birakip saatlerce aglatmiyacagim. Kizim gogsumde huzur bulurdu uyurdu, bende anca oyle uykumu alabilirdim kollarimin altina yastiklar koyardim hafif oturur pozisyonda uzanirdim oyle uyurduk. Zaten ilk ½ ay emziriyorsun, altini degistiriyorsun, gazini cikartiyorsun (ben ilk 30 dakka yatirmiyordum gazdan dolayi) sonra ise gogsumde uykuya daliyordu. Bu dongu boyle ⅔ saat sonra tekrar devam.
Kendine guven, bebegine saril op kokla, sana ihtiyaci var. Ev isi yemek felan hepsi olur sonralari, onlari stress etme, bu donemde de bi duzen yakalaman mumkun degil, bir gunun digerini tutmaz, tutturan varsa helal olsun yani bilemiyorum. Asiri bir gazli bir bebekle benim pertim cikti ama simdi gul gibi 14 aylik kizim 🥰 guya bana cok alismisti hani babasini gorunce benim pabucum dama atiliyor