seweyt Kızlar bisi dicem belki saçma gelebilir tecrübeli anneler affınıza sığınarak soruyorum Kızlar 6+3 haftalıgiz oturma kalkma uzanma yürüme çay içme çekirdek citlemek bebeğe bi zararı var mı yok yani artık herseyden korkmaya basladik
mervemurat16 seweyt ben bacak bacak üstüne bile atıyorum 31+2 yim.Ama çok yukarılara uzanmayın ilk üç ay önemli gebelikte
Pamuk seweyt Bunları düşünürseniz kafaya takarsaniz evet çok zararı var. Ama akışına bırakırsanız hiçbir zararı yok.
F39T23- seweyt merhabalar hiç bişey olmuyor çok rahat olun asıl bişey olur endişesi ile kafanızı yorarsaniz bişey olur… Sağlıksız beslenme ve paket gıdalardan uzak durun … Yeterli 😁
Medineuyanik seweyt yükseğe uzanma canım ona dikkat etmen yeter , birde bazı bitki çayları ve maydanoz düşük yaptırıyor bilgin olsun araştır onları 🙏🏻☺️
Minigiim-vebenn52 Uzanma yukarı falan ilk haftalarda öyle aniden eğilip kalkma ani hareketlerden kaçın
Reyhan-v Bebeğin iyi olup olmadığını her daim bilemediğinden de böyle evham oluyor. sen iyi düşün kötü şeyleri aklına getirme ağır kaldırmak ve çok yukarılara uzanmak dışında ben normal yaşantıma devam ettim.
MrsMommyy1 seweyt normal siyah çay ve çekirdeğin bir zararı olacağını sanmıyorum ama ilk üç ay uzanma zıplama ani hareketler sakıncalın
Sergul1425 seweyt bn hep korkardım ama sonra 8 haftalık bebeğimin kalbi durmuş ve kürtaj için yatış yapmıştım 3 gün düşük yapmam için yattım baya da düşük ilacı verdiler nasibi varsa uçurumdan atlasan da kalır nasibi yoksa yürüsen de düşer
Maryhoney seweyt zamanında babannem sırtına babamı bağlayıp 8 aylık karniyla tarla sürmüş de bişey olmamış evet riskli gebelikler var ama çokta çit kırıldım olmak tamamen naz .
Nesfur41 Maryhoney Odff hiç sorma allahım 😂😂😂🤦🏼♀️🤦🏼♀️ riskli değildim şükür ve herşeyimi de yaptım valla ev bile taşıdım 22. Haftamda ağırda kaldırdım perde de astım herşeyi yaptım ben yaptım diye herkes yapson demiyorum ama çok abartıyolar ya 😂🤯🤯
Demetrana Maryhoney Ben bunu doktoruma söyledim o da bana kendini nasıl onlarla bir tutabilirsin onların yaşam şartları ile senin ki bir değil o öyle alışmış sen şehirde rahat bir yaşamda doğmuşsun onların yaptıklarını yapmaya çalışırsan ALLAH korusun düşük yaparsın yorma kendini dedi
Yagmurakyurek Az pişmiş et yumurta maydonoz bitki çayı tüketmeyin anı haraketler yapmayın doktor bebeğinde sorun gormediyse cinsel ilişki yasayabilirsiniz eğer düşük riski veya başka bir sorun gördüyse ilk 3ay ilişkiye girmeyin anı haraketlerden kaçının yükseğe uzanmak ani ayağa kalkmak gibi paketli gidilardan mümkün oldukça uzak durmaya çalışın bebeğe kilo aldrcak şeyler yiyin yoğurt süt ve süt ürünleri tüketin her sabah karadut pekmezi için doğal pekmezler vardır ben karadut pekmezini öneririm bebeğe kan yapior kurubaklagil tüketin nohut kuru fasulye gibi sütlaç aşure keşkek hoşaf bunlrda süt yapar aklında bulunsun kabak çekirdeği kilo yapar bebeğe muz armut portakal meyvenide eksik etme yumurtayı sabahlri haşlayarak ye tam pişmiş olsun 🥰28+4üm bende bunlri tuketiorum yiyorum ❣️
11-02- seweyt ağır kaldırma çok fazla da yolculuk yapmamaya çalış başka bi sorun olmaz cnm 32. Haftadayım bu zamana kadar evimide temizledim işlerimi de hep kendim yaptm bi sorun olmadı şükür
momofmychildren seweyt doktorum 12 haftaya kadar yediklerin içtiklerin bebeği etkilemez ama aşırı yağlı hamurlu ve tatlı yiyeceklerden uzak dur dedi günlük işlerini yapabilirsin ama karnını sıkıştıracak hareketlerden ve zorlayacak şeyleri yapma dedi
Saime-a seweyt merak etmeyin hamile olduğunuzu her duyan birşeylere mutlaka yasak diyecek ve siz sonrasında size gerçekten neyin yaramadığını yaşayarak öğreneceksiniz 🤷🏻♀️
cokbilmismom Hadi diğerleri tamamda çekirdek çitlemek ne alaka onu anlamadım 🙈🙈uzanmak ve ağır taşımak yasak ilk haftalarda ve çok uzun süre ayakta kalmak onun dışında sakin ol ve akışına bırak 😊
Esra_4774 cokbilmismom çekirdek belki yağ oranı yüksektir diye başka hiçbir şeyi olduğunu düşünmüyorum ya ?
Esra_4774 seweyt ani hareketler, yukarı uzanmak, diz kırmadan eğilmek, ağır kaldırmak ,merdiven çıkarken tempoyu yavaşlatmak,ilk üç aydan sonra sırt üstü yatmak bunlara dikkat et önemli canım en azından ilk üç ay tehlikeli süreç geçene kadar 🌼