Hilalcikkk ben henüz doğum yapmadım son haftadayım ama çok araştırdım ve 4.aydan beri pilates, yoga ile destekledim süreci ve hep aktif kaldım. Rahat geçirdim bel sırt eklem ağrılarım olmadan. Youtube videoları ile de destekliyorum, doğum odası egzersizleri, kasılmayı karşılama nefesleri gibi bakabilirsiniz. Bir eğitmen şunu söylüyor, ağrı ya da sancı demeyin kasılma diyin. Ağrı ya da sancı derseniz beyne direkt ağrı olarak gidiyor ama kasılma derseniz ve gelip geçeceğini bilirseniz daha az zorlayıcı oluyor. Yoga hocam da deniz dalgalarının kıyıya vuruşuna benzetiyor anlatırken hiç bi dalga kalıcı değil, gelecek kıyıya vuracak ve gidecek şeklinde. Bunun farkında olmak bile rahatlatıcı bence sizinle de paylaşmak istedim :) yani o odada kaç saat geçireceğimiz elbette belli değil ama o saatlerin tamamı kasılma ile geçmeyecek. Bunların geçici olduğunu, her kasılmanın bizi bebeğimize 1 adım daha yaklaştırdığını düşünerek belki daha rahat olabiliriz. Pratikte de umarım böyle olur:) Ben düşünce ve bakış açısının her durumda yardımcı olacağına inanıyorum. Sevgiler.