Smyklkc Merhaba kızlar 13. Haftamdayım serviks uzunluğu 34 mm sizinki kaçtı benimki kısa mı sizce? Biraz arastirdim 40-50 mm arası olması gerektiği yazıyor
Pamuk Smyklkc Erken hafta beklenenden kısa Perinatoloji ya da başka bir doktordan vajinal ölçüm talep edin.
Dryfrmzz25 Smyklkc merhaba serviks ölçümü ne zaman yapılıyor hamilelikte veya yapılıyormu normal seyreden gebelikte çok merak ediyorum da bu konuyu
damlacgul Smyklkc ben 18 de detaylıya girdiğimde 36 cm demişti sonra 21de tekrar gittim yine aynıydı değişmemişti. Gayet iyi dedi
Yeliz34 Smyklkc doktorunla görüş en net bilgiyi sana o verir ama rahim ağzı uzunluğu kısaltıp uzayabilen bişey ayakta çok kalma ağır iş yapma biraz istirat et 25 haftada benim 31 mm ölçüldü 25 mm ve altı riskli dedi doktorum
Boncukk123 Pamuk ben 22+1 im uygulamaya göre ama bugun detaylı ultrasonda raporda 22+4 yazıyor uzunluk 35 mm normal mi sence canım doktor kontrolünde göstereceğim raporu doktora ve plesanta aşagıda diyor
october Dryfrmzz25 her gebelikte yapılması lazım çünkü kısalık olursa erken dogum olur, doktorunuzdan talep edin 11-12 hafta gibi
Smyklkc Dryfrmzz25 ne şartlarda yapılıyor bilmiyorum ama çok değişken sonuçlar çıkıyor. Devlette yaptırdım 34 mm çıkmıştı özelde 50 mm çıktı kısalık olursa erken doğum oluyormuş bu yüzden serklaj yapıyorlarmış her gittiğimde soruyorum ben doktorunuza sorabilirsiniz ölçüyü
Dryfrmzz25 october 16 haftalık olduk hiç sormadım açıkcası doktorda bişey demedi alttan muayene ilemi bakılıyor
Smyklkc Dryfrmzz25 ben ultrasondan baktırdım ikisinde de idrara sıkışıktım bu bile etkiliyormuş ölçüyü tam sonuç almak için alttan olması gerekiyor
Yeliz34 zehraks benim 15 mm düştü 1 ay içinde hastanede yattım progestan kullanıyorum şuan 19 mm çıktı onda sabit kaldı 😔
zehraks Yeliz34 çok şükür haftanız çok iyi çok az kalmış ben 24teyim 31 sınırda sorun yok dedi doktorlar ama gene de tedirgin oldum tabi
Pamuk damlacgul 18 de 36 cm olmaz.20 den sonra 30lari geçer. Size 36mm crl boyu demiştir.Yani 25cm sizin 18. Hafta da.