Evet kızlar çok şükür bende doğurdum . Dün 03.12.2023 akşam saat 18 civarı hafif sancım başlamıştı hatta buraya post açmıştım doğum mu diye . Hastaneye gittik nst de hafif sancı çıktı açılma da 1 cm olduğunu soylediler beni eve geri gönderdiler . Eve gittik ben yorulmusum zaten hemen uyuya kaldım . Sabah saat 5 gibi çok şiddetli bir ağrı ile uyandım . Tuvaletim varmış gibi tuvalete gittim tuvaletim yoktu. Sonra geçti geri yattım . Tam uykuya dalirken tekrar aynı ağrı ile uyandım ve tekrar tuvalete gittim. Bu sefer nişanım geldiğini gördüm . Hatta yine burda bu nişan mı diye post açmıştım 😅 . Biraz evde bekledim tekrar gidip dönmek istemiyordum. Saat 9 da hastaneye gittim . Açılmam 3-4 cm kadar olmuş yatış verdiler . Doktorum bebeğin başı çok yukarda öğlene kadar açılmana bakalım eğer açılma 5-6 olursa normal deneriz inseAllah iner dedi tamam dedim . Herşey hoş güzeldi . Ama gelen geçen herkes alttan muayene etti için benim baya kanamam başladı . Neyse öğlen oldu bu arada benim sancılarım çoğaldı ayriyetten sürekli alttan muayene edildiği için artık baya bı ağrım olmuştu . doktorum geldi baktı açıklık 5 cm oldu ama bebek hala çok yukarıda dedi. Hiç boşuna daha fazla sancı çekme bebek iri kanala inemiyor dedi . Ama ben yineden hocam biraz daha bekleyelim dedim. Benim neyimeyse 😅 her neyse biraz daha bekledik saat 1 gibi doktor tekrar geldi baktı bebek hala çok yukarda suyunu patlatalim inerse belli olur inmezse beklemeyelim dedi . Asıl olay suyu patlattiktan sonra başladı . Hayatımda görmediğim sanciyi gördüm . Hastaneyi inlettim diyebilirim 😂 Bir saat sonra ben epidural diye bağırıyordum artik. Doktor baktı açıklık 7 cm tamam yapalım dediler . 5 -6 kere denediler ama ne hikmetse bı turlu takamdilar. Tabi ben dayanamicak sancilar cekiyorum . Sonra anestezi doktoru yapicak bişey yok dedi . Doktorum geldi bana dedi ki bebeğin başı inmiyor . Evet açılman güzel ama bebeğin başı kanala giremeyecek kadar büyük iri bebek dedi . bende artık sezaryani kabul ettim çünkü gerçekten dayanacak gücüm kalmadı. Sezaryana alındım herşey çok hızlı ve güzel geçti . Bebeğimi hemen gösterdiler . Uyuşukluk geçtikten sonra evet biraz ağrın oluyor ama ağrı kesici felan vuruyorlar zaten . İlk yürüyüş hiç abartıldıği kadar zor değil. Herkesin bünyesi farklı ama benim sabah cektiklerimin yaninda sezaryan vız geldi 😂 her neyse çok uzun oldu . Herkese hayırlı doğumlar