Feridenur23 merhaba, benim bebeğimde sizin haftanızda 1,200 gr falandı gelişim geriliği diye gitmediğimiz yer kalmadı en son perinatoloji bölümü doğumu biz üstlenicez dönme artık dedi, farklı şehirdi bide, 37+5te 2100 gr doğum yaptım ilk 2 gün hastanede yanımdaydı bebeğim hiçbir problem yoktu hatta doktorlar bile şaşkınlıktan sürekli gelip kontrol ettiler nasıl olur kuvöz ihtiyacı nasıl olmaz diye, ama o iki günde vücut şişliği biraz indi birde beslenmede sıkıntı yaşadık hafif sarılık başlangıcı görülünce kuvöze aldılar, 1950 gr düşmüştü şişlik gidince, 4 gün kaldı kuvözde 2 kiloyu görür görmez çıkardılar direk beslenmesini düzene sokmak için aldılar şükür düzeldi bi problem olmadı, ilk 1 ayında da normalde alması gereken kilonun 2 katını aldı hemen toparladı, şimdi canım yavrum 2,5 yaşında hala daha doktorlarla sıkıntı yaşıyorum çünkü hep kilosu geride diyerek profesörlere gönderdiler 2 yıldır sürekli kan testleri ve çeşitli testler yapıldı durdu herşeyi normal çıkıyo ne bi hastalık ne bi vitamin eksikliği bişeyi yok, hali hareketleri de yerinde hatta görsen çatır çatır da konuşuyo doktorlar hala anlam veremiyo, bana gelişim geriliği deyip gönderen, içimi paramparça edip haftalarca ağlamama sebep olan doktorun ağzı açık kaldı çocuğumu görünce, hala geriden geliyoruz ama artık sonunda profesörler genetik olduğu kanısına vardılar, çünkü ne eşim ne ben uzun boylu kalıplı insanlar değiliz minyonuz ikimizde. Uzattım biraz kusura bakma ama o zamanlar bende çok üzüldüm ağladım anlıyorum seni, belki biraz içini rahatlatır diye anlatıyorum ama rabbimden ümit kesilmez, kilo boy hiç önemli değil sağlığı yerinde olduktan sonra zayıfmış kısaymış hiç takma kafana, bizim 34, haftadan sonra doğuma kadar biraz hızlı yükselmişti öylelikle kuvöz desteğinden kurtulduk, en azından solunum yada başka bir sıkıntısı olmadı yani, doktor da son haftalarda biraz daha düzelir demişti zaten, bir de bana sürekli kaşar peyniri yedirdiler, bebeğe kilo aldıran kilit bi kaç yiyecek vardı öyle duyduğum, yarın bi bakar yazarım tekrar. Birde normal doktor ya da hastanedeki prof değilde mutlaka perinatoloji profesörüne bi görün derim en azından aklımda soru işareti kalmaz, çünkü insan durdukça kendi kendini yiyo çok iyi biliyorum. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah🤲🏼🥰