Kbra_ydn Kızlar bu kasılma dedikleri şey nasıl bir his sancı falan neye benziyor sürekli süresini tut diyor ebeler ama neyin süresini tutacagim bilmedigim bir sancıyı nasıl tutabilirim biraz anlatırmısınız bana
Yazmelegi_ Kbra_ydn benim belimden kasıklarma vuran ağrılarım olmuştu ve dakika tuttum kac dakika da bir bu ağrı geliyor ve kac dakika sürüyor 10 dakika da bir geliyordu bazen 30 saniye bazen 45 bazen 1 dk sürüyordu sonra zaten gerçek sanciysa bu 7 dk da bir gelir 5 dk bir gelir o zaman hastaneye gidersin
AsELinAnneSi__ Kbra_ydn belden kasiklara vuran ağrı oluyor ve bebek bir yerde semsert toplaniyor ağrı hafifleyince karinda eski haline dönüyor bu aralıklar ölçülüyor ☺️
tugcesakzci Kbra_ydn kasılma karnın tamamında olan sertleşmeye verilen isim canım bazen ağrılı da olabilir ağrısız da ne kadar sürecek ve ne sıklıkla tekrar sertleşecek onun dakikasını tutman lazım 5 dakikada 1 düzenli geliyorsa doğum kasılması oluyor düzensiz ve zamansızsa yalancı kasılma
mevraca tugcesakzci 5 dkada bir olunca hemen gitmek mi lazım hstaneye ben son ana kadar evde kalmak istiyorum da
tugcesakzci mevraca hastane yakınsa eğer 2 dakikada bir kalıncaya kadar da bekleyebilirsin sen bilirsin yani ama gitsen iyi olur ennazından işlemler hızlanır
tugcesakzci Kbra_ydn rahmin kasıldığından sertleşiyor dinlenince geçiyorsa eğer sıkıntı yok yalancı kasılma geçmezse ve şiddeti artarsa gerçek doğum kasılması ben o sertleşme için magnezyum takviyesi alıyorum