Meryka erken haftalarda insanın daha çok ağrı çektiği bir gerçek. Özellikle söylemiş olduğunuz batma hissi, pelvik ağrısı bel ve bacak agrilari. Şahsen ben de hepsini yaşadım. Ağrılarım da sonrasında yavaş yavaş kayboldu. Benim de bu gebeliğimden önce bir kaybım olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Özellikle ilk üç ayım endişe içinde geçti. Vücudumdaki ağrıları daha çok dinliyordum. Her doktora gittiğimde de o da normal bu da normal diyorlardı. Kendimi garantiye almak için hem özele hem devlete gidiyorum. Biri şey göremezse diğeri görür diye. Her zaman temkinli olmakta fayda var. Çoğu gebelik kaybı bir belirti verirken az da olsa bazıları bir belirti vermiyor. Yani ağrılarınızdaki en önemli kriter gebelik kaybında olabilecek bir belirti mi diye düşünmek. Tipik bir örnek vereyim kanamanız oluyor mu tansiyon yüksekliğiniz var mı veya bulantı ve kusma tüm bunlara eşlik ediyor mu? Ağrı ve vücudumda sancım olduğu zaman Kendime ilk bunları soruyordum. Genelde cevapta hayır oluyordu. Ve böylelikle sakinleşiyordum. Hatta ilk zamanlar kendime çok kızdım bütün Gebeliğim böyle Kendimde sorun arayarak mı geçecekti… Unutmamak lazım ki İlk üç ay bebeğin tutunma zamanı. Anne pozitif olursa bu bebeğe kolaylık sağlar. Şöyle düşün sen yeni oluşan bir bebek olsan Rahat huzurlu bir bedeni tercih edersin yoksa kaygılı endişeli huzursuz bir beden mi tercih edersin? Yani zemini hazırlamak bizim elimizde. Ama başımıza kötü bir olay geldiğinde ki düşünmek bile istemiyorum, Yine bizim hayrımıza diye görmeliyiz. Sonu biraz kadere bağlamak gibi oldu ama gerçekten bizim elimizde olan çok az şey var. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.