Serendipity16 Glcn-61 kuranda geçen bir sürü erkek ismi var nasıl bi isim istediğinize bağlı mesela benim beğendiklerim berat, miraç, emir, eymen, kerem, talha
Glcn-61 Minikmucizelere evet güzel de gerçekten kuran da geçiyo mu emin olamadım internette gördüm de 🤔
Glcn-61 Serendipity16 evet de internette yazıyorlar emin olamıyo insan ne kadar doğru nerdeyse doğurmama az kaldı bir isim seçemedik 🥹
Glcn-61 Serendipity16 yok sizin dedikleriniz zaten kandil isimleri filan yakın akrabalarım da da war Farklı da olsun istiyorum . Mesela Berk kuran’da hiç duymadım onun gibi bi sürü izim yazıyo internette emin olamıyo insan
Serendipity16 Glcn-61 evet biri yazmış bende şaşırdım ilk defa duydum berk isminin kuranda geçtiğini dediğiniz gibi bilgi kirliliği çok
Ozr42 Selim koyacağız biz kuranda geçiyor. Saffat ve şuara suresinde geçiyor. Onun dışında peygamber isimleri var davut musa nuh isa Muhammed gibi. Sure isimleri var . Duha yasin taha suresi gibi.
Zeytop Ozr42 Berk sağlam demek Türkiye’de de birçok yerde yörede sağlam kelimesinin karşılığı olarak kullanılır ama Duha Taha gibi Arapçada 2 harften oluşan isimler pek önerilmiyor onun yerine Taha değilde Talha koyulması daha doğru olur deniyor Muhammet Talha gibi. Arapça karşılığı 2 harf olanlar isim analiz sayfaların da falanda önerilmiyor
cokbilmismom Kuranda geçse ne olacak ki isim güzel olsun kulağa hoş gelsin anlamı güzel olsun. Kuranda geçse ne olacak geçmese ne olacak
Glcn-61 cokbilmismom ya daha düne kadar bende öyle diyordum Kuran’a gittim ve hoca çocuklarına isim koyarken dini kitaplarda olan isimler yerine günümüz de sörf popüler diye ne anlama geldiği ne kadar doğru belli olmayan isimler koyuluyor ismi koymak kadar anlamı da önemli öldüğünüzde çoçuğunuz ismiyle çağıralacak sorguda ilk babadan sonra anneden çoçuğunuzun ismini neden bu isim verdiniz sorgusu olacaktır dedi o yüzden fikrim değişti ..
cokbilmismom Glcn-61 kuranda geçiyor diye de her isimin anlamı iyi değil yalnız bu da aklınızda olsun, tabi ki içinize sineni koyun ama çokta kuranda geçecek diye takılmayın çünkü anlamı güzel olan senelerdir kullanılan kuranda geçmeyen bir sürü iyi isim var öztürkçe isimler mesela 🌸🌸