Nagihanartis788 sadece ihtiyacım olan ve kullandıklarımı ah keşke yanıma daha çok alsaydım dediklerimi yazıyorum tecrübe 😂😂
Kendim için;
3 adet kısa kollu pijama (çok terlemiştim rahat pamuklu olsun kanama olacağı için geçebilir o yüzden fazla koydım iyisi öyle yapmışım)
2 paket lohusa pedi (hepsi bitti 1 buçuk gün kaldım)
1 tane pamuklu pofuduk terlik
3 adet yünlü çorap( ilk çıkınca üşüdüm bayağı)
3 adet çoooo büyük beden lohusa külodu dikişlerim olduğu için çok bol tercih ettim. 2 tanesini kullandım.
Gümüş kapak( ilk emzirdikyen sonra süt aktığı için göğsüm pijamaya yapıştı çok kötü oldu o yüzden şimdiki aklım olsa hemen kapağı takardım.
Sütyen koydum ama gerek kalmadı pijama olduğu için önünü açıp emzirdim bebeği de habire emzirdiğim için sütyen rahat ettirmedi.
Doğum sonrası bolca kahve içmem gerekti habire kantine inilmesi gerekti. Şimdiki aklım olsa yanıma bolca kahve bardak minik bi su ısıtıcı alırdım bolca su kahve gerekiyor bünyeye:)
Tarak alın mutlaka ben unutmuşum saçım başım yatmaktan Arap saçına dönmüştü.
Taç aldım fotolarda hoş olsun diye.
Hastaneden çıkarken giymeye rahat kıyafetler
(Mümkünse giyilmesi kolay olsun ben biraz dar almışım yanıma dikişlerle giyemedim eve pijamalarla gittim rezillik :((
Bebek için;
4 takım yenidoğan seti
Kaka taşmasına karşı yedek 4-5 tane zıbın
2 paket yenidoğan ıslak mendili
30 adet bebek bezi 1 no (3 saatte bir değiştiriliyor ona göre fazladan kalmaya karşın fazla koyabilirsiniz)
Bebek emmezse diye her ihtimale karşı biberon ve mama aldım yanıma ama kullanmadık.
Mevsimine göre battaniye ben Ocak ayında doğum yaptım 2 kalın nohut battaniye 2 ince müslin örtü aldım yetti.
10 tane ağız bezi (hastanede çok kusmadı o yüzden 4 tane falan kullandık)
1 tane puset
Fazlasına gerek yok hevesle koyduğum şeyler vardı hiç de kullanmadık gerek yok yani rahatlık düşünmek lazım bence hayırlı olsun şimdiden