Merhaba kızlar yazacaklarım çok uzun ama hep bırgun olursa bende yazarım derdım böyle hıkayelerı okudukça 🥰 bundan on yıl önce bır düşük ve bır erken doğumum olmuştu çocuğum yaşamadı ılk evlılgmdı küçük yaşta evlendım ve çok yıpratıcı süreçlerden gecmıstım ve ıkıncı çocuğumdan sonra bir sene evlı kaldık zaten ayrıldım aradan dokuz yıl geçti ben tekrar evlendım suan bir buçuk yıllık evlıyım evlılıgımın besıncı ayında hastaneye gıttım regllerım çok duzensızdı ılk amacım onu düzene almaktı doktor bize dırek bebek ıstyorsak onun ıcın ugrasmamızı önerdi kabul ettık ben bırde çocuğum olursa tedavılerım duzenlı ılerlesın önlem alınsın ıstedım çünkü kan pıhtılasmamın olduğunu ıkıncı çocuğumu kaybettıkten sonra ogrenmıstım ve çocuğum olmazsa kaygılarım çok fazlaydı ıkıncıden sonra kürtaja alınmıstım çok kötü sekılde hastene anılarım olmuştu hıcbır Özen yoktu hala aklıma geldıkce ürperiyor içım herneyse evlılgımın besıncı ayında gttgım doktor bana klomen verdi doktoru çok arastırıp cevrenın en ıyısı diye gıttım üç ay kullandım çatlatma ıgnelerıyle daha sonra pek ıse yaramadı ılaclar falan doktor bana tüp bebek yapmamı çocuğumun doğal yoldan olamayacağını söyledi pkos olduğumu asla düzene gırmeyecegnı tek çare tüp bebek olduğunu asla yumurtalarımın verımlı olmadgnı öğrendim hatta tüp bebek sansımında çok düşük olduğu soyledı korktuğum başıma gelmişti daha sonra yeni evlıydık borclarımzda vardı bırıkım yapalım dıye düşündük doktoru bıraktık sonra aradan üç beş ay geçti ben hala regl olamıyordum bır doktor duydum sadece regl olabılmek ıcın bu doktora gıttık ve gıtmeden önce rahım filmi hsg cekındım on günü gecen kanamam vardı sebebını soralım reglmı ne kanaması diye gıttık doktorumuz bana regl düzene gırer fakat tekrar bozulur ben sıze ılac vereceğim deneyecegım hamılelıgı dedi hiç sorun gözükmüyor desede ılacın ıse yaramayacağını kulllandgmı soyledım doktorum her kadına klomen kullanılmaz sen bunu kullan diye femara diye ılac verdi ılk ay kullandım onbes güne bı kanamam vardı hsgden sonra kanamam oluyordu ılk ay o ılacta ıse yaramadı ve üçüncü kullanım sonrası yine tüp bebek olayına gırecegımızı bılıyorduk doktor ıkıncı sefer bu ilacı kullan dedi çatlatma ıgnesı yaptı ayın onunda regl olmazsam test yapmamı söyledi okadar zor olmuştu ki kasıgımda çok aşırı ağrı vardı bacağımın üstüne basamıyordum ve regl sancım yıne tutmuştu aşırı sancım vardı heran olacağımı düşünüyordum namazda bıle namazım bozulacak diyordum o derece sancım vardı ve belımın üstünde bır ağrı oturdu esıme eczaneden yakı almasını söyledim belıme vurcam güya esımde test çubuğuda almış dedim hayatım bunu yapmayım boşa zaten regl olcam olsun ya oylesıne yap doktor yapın demıstı sankı nolcak dedi hatta bı esprı oldu aramızda hala gulerız ☺️hatta ben kışlık hazırlık yapıyorum öyle yoruyorumkı kendımı zaten regl olcam hamıle deyım diye düşünerek ağır kaldırıyorum hıc sakınmıyorum falan sonra ben oylesıne yaptım testı sırf umudu kesmek ıcın test tek çızgı çıktı abdest alırken akşam namazı ıcın keşke şurda bı cızgı daha çıksaydı dıye ıcımden gecırdım ve birden belıren silik bır cızgı gördüm yanı beynım yanıltıyor mu test bozukmu acaba varmı dusuncesıyle namazı nasıl kıldım sabahı nasıl ettim Bılmıyorum esıme testın negatif olduğunu söyledim umutlanmasın varsada suprız olsun dusuncesıyle sonra sabah erkenden ıse gitmeden Sağlık ocağına kan vermeye gıttım ve öğrendimkı hamıleyım o sancıların hepsı tutunma sancısıymıs yanı bır haplada hamıle kalabılyomusum tüp bebekte bıle düşük bı şans dıyen ılk doktora nıspeten ☺️sonra tabi benı regl oldum bılen esıme aıleme suprız yaptım ☺️kızlar son olarak şunu söyleyim umudunuzu asla kesmeyın ben çok dua ettim ve umudum hep Allahtandı ezan okunurken dua ettim namazlarımda sabah namazlarımda hiç duadan vazgecmedım tüp bebek aşılama ne olursa olsun Allah’ın nasıp etmeden olmayanını unutmayın umarım Rabbım dıleyen herkese nasıp etsin 1 yıl 6 aylık evlıyım ve 4 aylık hamıleyım suan oğlumu bekliyorum serklaj oldum kan pıhtılaşması ıcın ıgne kullanıyorum zorlu geçen bır ay gecırdım ama umarım bu kez evladımı kucağıma alabılırım ❤️Duadan ınanmaktan vazgecmeyın