susaMom_ ben ilk doğumumı özelde yaptım zorunlu sezaryen çok iyiydi herşey çok memnundum, rahatça randevu bulabiliyorsun özel isteklerde bulunabiliyorsun (ben doğumda erkek personel istememiştim) ve ne olursa olsun kendi doktorunla doğum yapıyorsun.
Şimdi ikinciye gebeyim başka bir şehirdeyim ve şehir hastanesine gidiyorum, yine sezaryen olacağım. Doktorum çok ilgili eğer doğru doktoru bulabilirsen herşey çok kolay oluyor. Eğer aynı hafta veya bir sonraki hafta tekrar çağırıyorsa kağıt veriyor randevusuz giriş için. Şuan ayda 1 kontrole gidiyorum ve randevuda buluyorum rahatça. Her seferinde vakti olmamasına rağmen sorulara yanıt veriyor, bilgilendiriyor. Ultrason sırasında göstererek anlatıyor. Yani şuan için özelden bir farkı yok şehir hastanesinin de.
Eş giremiyor sadece muayenelere ve doğumdan sonra odaya ama bu bence daha iyi. Ben kontrole gidiyorum doktorun kapısında 20 tane adam ve çocuk koltukları doldurmuşlar gebeler ayakta bekliyor her seferinde durum aynı şimdi sen bu adamlarla dolu bir yerde doğumdan sonra yattığında rahat edebilir misin, ben tesettürlüyüm doğumdan sonra odadan çıkıyorsun yürüyorsun sürekli yabancı adamların dolaşması bence saçma olur orada.