-gamze-- Bugün şeker yüklemesi yapildi 50 mglık şekerim 146 çıktı 1 hafta sonra tekrar bakilacak ama zaten şekerli içecekle yapilan şeyde şekerin yüksek cikmasi normal degil mi yaşayan varmi bu durumu
Sermec27 -gamze-- alakası yok ben şeker yüklemesi yaptırmıştım ilk oğlumda şekerim çıkmamışti ikinci oğlumda çıktı o içeceği içtin diye şekerin çıkmaz varsa vardır burda şeker yüklemesi yaptırıp şekeri çıkmayan çok gebe gördüm
tugcesakzci -gamze-- şekerli içecek vermelerinin sebebi içtiğiniz zaman şekeriniz kaç değerde çıkacak, çıkan değere göre gebelik şekeriniz var diyet yapmanız lazım. Şeker yüklemesinin amacı şekeri yükseltip şekere olan tolerans ölçümünüzü yapıp buna göre beslenmenizi düzenlemek zaten.
karaguzelirem_ Bence de içtiğiniz içecekle bir ilgisi yoktur , ben hamile kalmadan önce insülin direncim vardı glifor şeker ilacı kullanıyordum kesin gebelik şekerim çıkar diyordum Allah’ıma sükür çıkmadı bende pazartesi yaptırdım ama çıkmadı 🤲🏼
-gamze-- karaguzelirem_ benim gebelikten önce 74 fwlandi şekerim o yüzden kafam karıştı Defa bakılacak haftaya şeker yüklemesi bidaha yapilacakmiş zararlı olur mu ki
Sermec27 -gamze-- benimde gebe kalmadan önce yoktu sekeirm ama gebelikte çıktı bu zaten gebelikle alakalı bir durum hamileyken başlar doğumdan sonra geçer
karaguzelirem_ -gamze-- hayır canım bir zararı olmaz ☺️ içtiğimiz içeceğin şeker oranı 2 dilim baklava yememiz ile eş değermiş o yüzden anneye de bebeğe de bi zararı yok diyorlar. Zaten zararlı olmuş olsaydı doktorunuz tekrardan ikinciye istemezdi sizden
Cicek1 -gamze-- içeceği siz mi aldınız canım bide ne kadar ödeme yaptınız öğrenebilir miyim acaba canım bende salı günü yaptıracağım da
Pamuk -gamze-- Benim 74 cikmisti demişsiniz.Tek ya da bir kaç ölçüm doğru sonuç vermez ki. Mesela bende gebelik sekeri var bazen çok güzel çıkıyor ölçümlerim.Simdi aaa güzel çıktı bende seler yok diyip yoluma devam mı etmeliyim. Şekeriniz varsa vardır yoksa yoktur.Bircok arkadaşım yaptırdı çoğunun şekeri düşük çıktı.
Egemoms1303 -gamze-- bu mantıkla olsaydı yükleme yaptıran herkes gebelik şekeri var teşhisi konurdu. Yanlış bir yaklaşım 🙃 Annem babam şeker hastası, bende yükleme yaptırdım ve çıkmadı 🧸