Zeynepsss Abimin bebeği de aynı bu şekilde yoğun bakıma alındı. Aslında doktorlar açıklamasını yapmıştır ama ben yine de bize söylenilen açıklamayı size yapayım.
Normal doğumda bebekler kanalda sıkışıp uzun sürede doğduğu için cigerlerindeki sıvıyı kolaylıkla atabilirmiş. O yüzden normal bebeklerde ciğerde bu şekilde sorun ya da hırıltılı nefes alma beklenmezmiş.
Sezaryen doğumlarda ise bebeği doğrudan aldıkları için kendi kendilerine o sıvıyı atamaz ve bir çoğu bu sebeple yoğun bakıma alınırmış.
Süreciniz eğer özel hastanede ise bebeginiz uzun sürebilir. Sigortadan ödeme aldıkları için hemen teslim etmek istemezlermiş. Sürekli çeşit çeşit testler isterlermiş. Bize bunu devletteki doktor söyledi. Keşke devlette yer olsaydı daha kısa sürede çıkardı bebeğiniz dediler.
Bunun dışında bebeğin ciğerlerindeki gelişimi 3 aşamalı düzeliyormuş.
Aşama- Eğer solunumda güçlük çekiyorsa ciğerlerini ve kendini yormamasi için ciğerleri kendini toplasın diye entube ediyorlarmış. Genelde hastaneye gittiği ilk bir kaç gün entube oluyormuş bebekler. Dinlendirmek amaçlı yani.
Aşama - Bebek entubeden çıkarılıyor. Ve kendi kendine daha rahat nefes alır durumdaysa burnundan solunum cihazı ile destek vererek bekletiliyormuş. Hareketleri izleniyormuş. Ve gönderdiğiniz anne sütleri ile saatine dikkat ederek besliyorlarmış. Verdikleri süt maalesef az oluyor. Bebeğiniz doymayabilir ve yoğun bakımda kilo kaybı yaşayabilir. Bunun sebebi neydi unuttum. Ama az besleniyor kesin olarak. Bunu net söylemişlerdi. Kilo kaybından korkmayın size kavuşunca çok hızlı topluyor.
Aşama- burundaki o hortumu alıyorlar ve bebek tamamen kendi kendine nefes alıyor. Kafasını Fanus içine koyuyorlarmış ve son olarak bir kaç gün daha bu şekilde takip ediyorlarmış. Yaklaşık 15-20 gün içinde bebeği teslim ettiler.
Umarım sizin süreciniz çok çok daha kolay geçer. Bizim bebek doktoru sizin kız çok tembel hiç cabalamıyor. Normalde daha hızlı iyileşirdi diyip dalga geçmişti.
Umarımmmm sağlıkla kucağınıza alırsınız ❤️
Çok uzun oldu ama süreçten bahsetmek istedim içiniz rahat eder diye. Biz o dönem çok üzülüp sıkıntı yaşadık. Rabbim sizin içinizi hafifletsin inşallah ❤️