Cig-demir sert yorumlara aldırma, korkunu anlayabiliyorum. 2 sezaryen geçirmiş bir anne olarak ilk doğumuma girerken en çok korktuğum şey spinal iğnesiydi ama neredeyse hiçbir şey hissetmiyorsun damar yolu açılırken daha çok canın yanar öyle düşün. Anesteziyi aldıktan sonra bacakların ısınmaya başlıyor ve acı hissiyatı kayboluyor doğumun başlıyor ve 10 dkya kadar bebeğin doğmuş oluyor kalan kısımda ise rahimin temizlenmesini ve dikişlerin atılmasını bekliyorsun. Toplamda 45 dk gibi bir sürede doğumdan çıkıyorsun anestezinin etkisi bir kaç saat geçmiyor. Bu süreç rahat, geçmeye başladığında önce hafif hafif kesiklerin acısını hissediyorsun ağrı kesiciler bunu rahatlatıyor. Doğumdan bir kaç saat sonra hissiyatın geldiğinde yürümen gerekiyor ilk yürüme sancılı oluyor ama kalkıp bir kaç adım atasaya kadar en üst düzeyde hissediyorsun sonra 2 saatte bir yürümeni istiyorlar ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk toparlıyor ve acını daha az hissediyorsun. Sadece ilk günkü anestezi etkisi bittikten sonraki o ağrılara sabretmen gerek 2. Ve 3. Günlerde yatarken ve kalkarken zorlanıyorsun ama ilk güne göre daha rahatlamış oluyorsun dinlenmek iyileşmek için önemli ama devamlı dinlenmek maalesef iyileşme süresini uzatıyor. Herkesin bünyesi farklı olduğu gibi aynı kadının farklı doğumlarında bile süreç değişebiliyor. Benim ilk doğumumda daha az ağrım olmuştu ikincisinde ağrı kesiciye rağmen çok ağrım oldu ama dediğim gibi az bir zaman sabretmek gerekiyor herkeste ortak olan şey ise kendinde güç bulabildiğin kadar hareket etmek. 1 hafta 10 gün sonra elini kestiğin kadar az acı hissedeceksin. Sağlıklı doğumlar dilerim inşallah senin ve bebeğin için en hayırlı şekilde doğum yaparsın.