NovaVina_ e_blue_sky_a 1.5 sene ovulasyon testi yapmadan denedim bu ay ilk kez deniyorum. Klomen tedavisi onerdi iste doktor baya da iddiali konustu 6 ay diye ama 3 ayi gecti bile 🥹 Sonuclar da sorun yok sadece 6 mm polip var rahim icinde ona da 2-3 doktor sorun olmaz gebelige engel degil dedi. Demek ki zamanini bekliyor diyorum artik.
e_blue_sky_a NovaVina_ benim bir yumurta kisti 3tane miyom vardı. Doktorlar gebeliğe engel değil dedi ve öyle de oldu.
Nry_Krdnz34 NovaVina_ kimyasal gebelik yaşayan bir kadının tüp bebek tedavisine ihtiyacı yok . Eşi de kendisi de gayet sağlıklı .. sadece o ay ya yumurta ya da sprem kaliteli olmadığı için vücut bunu farkedip gebeliği en başında sonlandırıyor.. Kimyasal gebelik riskli ya da tedavi gerektiren bir durum değil .
NovaVina_ Nry_Krdnz34 evet bunları biliyorum. Ancak kimyasal gebelik yasayan cok fazla kadin tup bebegi bir cozum ve tedavi olarak goruyor. Basarili olanlar fazla oldugu gibi basarisizlik orani hakkinda bir fikrim yok.
Nry_Krdnz34 NovaVina_ Tüp bebek garanti gördükleri için , yani tüp de en sağlıklı spermle yumurtayı birleştirdiği için .. Riske girmek istemiyor süreç içerisinde bnce o sebeple .. Lakin bence tüp bebekte zahmetli yıpratıcı bir süreç ..
SenaDikkaya Ravza-Acar1 Ravza-Acar1 folik asiti 25 Eylül ilk gebeliğimden itibaren düzenli kullandım düşük yaptığım günde folikasit içtim hiç bırakmadım ama düşükten sonra serum iğne parol bitki çayı bunların hiçbirisini kullanmadım kanamam 10 gün sürdü bu yüzden bittiği gibi denedik,ovülasyon kullanmadım düşükten sonra yumurtlama günü değişebiliyor ama 10. Günden sonra 1 hafta denemek mantıklı takribi aynı günlere denk gelir
Ravza-Acar1 SenaDikkaya SenaDikkaya Yaa bende doktorumla konuştum 1 adet görelim sonra folik asit falan başlarız dedi o yüzden şuan adetimin olmasını bekliyorum eşimle hiç beraber olmadık ama siz zaten folik asit kullanıyomuşsunuz ben hiç folik asitte kullanmadım
SenaDikkaya NovaVina_ mümkün değil öğrendiğimiz gün söyledik 2. De de aynı gün söyledik tabi şuan aileler tepkisiz doğsun bakalım bi diye düşünüyoruz tekrar heveslenmemek için 😂😂 umarım sağlıkla olur seninde inşallah 🙏🏻🥹
SenaDikkaya Ravza-Acar1 evet adet görmeden oldum onu unutmuşum doktorum adet gününde test yap demişti,adet günü de düşük yaptığın tarih bu oluyor artık pozitif çıktı değerim 510 la öğrendim 1 hafta sonra 5432 ydi beta
Kanatsiz_1_melek NovaVina_ yanlış bilgi söyle sonucta sağlıksız sperm de buna etken olabilir degilmi? Tup bebekte en kaliteli sperm ve yumurta birleştirme işlemi yapıliyor yani her kimyasal gebelik yaşayan kişilerin sağlıksız olacak diye bir kaidesi yok
NovaVina_ Kanatsiz_1_melek tabiki %50 genetik faktorler ise (kromozom vs), %50 de yumurta ve spermin kalitesizliği olabilir. Oranlar tamamen farazi. Tup bebegin, kimyasal gebelik riskini azalttigi seklinde de bunu ifade edebiliriz. Onu inkar etmiyorum zaten
NovaVina_ Ravza-Acar1 gebelik dusunuyorsaniz kullanmaya baskayin simdiden bence. En az 3 ay diyor doktorlar gebelik oncesi
SenaDikkaya Ravza-Acar1 folik asit kullanımı önemli ama dediğim gibi kullanabilirsin ve reglinizi beklemene gerek yok, yumurtalıklarımın hepsi açık olduğu için doktor kanaman bitikten sonra deneyebilirsin ve hamile kalma olasılığın çok yüksek dedi dediği gibi de regl görmeden kaldım
Ravza-Acar1 SenaDikkaya yaa bende o zaman başlayayım bu gece itibariyle folik asit kullanmaya zararı yok sonuçta. Doktorum bana kan değerlerine falan bakarız demişti o yüzden bekliyordum ben
Ecemnm [silindi] işte bazen transfer ve dondurma işlemi olmadan önce genetiğe gönderiyorlar orda aslında sağlıklı olup olmadığı anlaşılıyor