Hayrisko 23 ünde ikinci bebeğimi şehir hastanesinde dünyaya getirdim. Birinci bebeğimi 2021 de özel hastane de dünyaya getirmiştim. Benim burayı seçme nedenim kardeşim şehir hastanesinde farklı bölümde dr olmasıydı. Pişman değilim ama sana artı ve eksilerini söyleyebilirim
Doğum yapacağım günü doktorum ile belirledik doktorumdan çok memnunum hem özel hem şehir takipliydim kontrolde özelde ne yapıyorsa buradaki de aynısını hızlı ve pratik bir şekilde yapıyordu . Doç dr Mehmet ak idi doktorum 🩵
Tarih belirlendikten sonra tahliller dalan anestezi izni falan alıyorsun. günü gelince sabah 7 de kadın d acil e geliyorsun. Orda erkek ya da yanına kimseyi almıyorlar. Tahlil sonuçlarını falan veriyorsun
Tansiyon nst damar yolu açılıyor grup halinde üst kata çıkıyorsunn orda ultrason da bebeğe bakıyorlar üzerini değiştirmeni istiyorlar o sırada ailende senle kata bebek eşyalarını getiriyor. Ben terliklerimi de giydim telefonumu verdim kimlik fotokopisi istediler eşim onu halletti sonra bir bekleme odasına geçiyorsun tüm gebeler bilgilerin alınıyor alerji falan var mı diye sonda takılıyor (özelde bu ameliyat anında takılıyor ) bekliyorsun orda sıranın sana gelmesini . Sıran gelince işlem aynı özelle. Hiç bir farkı yoktu ikisi de spinal anestezi idi. Çok şükür ben özelde olup ikinci de uyuşmayan duyup korkmuştum ama hiç sıkıntı yaşamadım. Bebeğini de orda hazırlıyorlar işlem bitince seni de bebeğini de odana götürüyorlar. Özelde bebeği bacağımın arasında koymuşlardı ama şehirde yanımda küçük bir şeyle adını bilmiyorum sürerek getirdiler.
Odada da işlem aynı
Yanında erkek kalmasına izin vermiyorlar
Doğum olduğu gün baba falan geliyor görüş saatlerinde geliyor normalde 2 gün kalıyorsun ama ben imza ile tek gün kaldım tecrübeli olduğum için zaten afedersin gaz çıkarma olayını halledince çıkıyorsun ☺️☺️ bu arada emzirme danışmanı geliyor sana yardımcı olmaya bilgi vermeye emzirme konusunda hemşireler sürekli soruyor destek istersen yardım ediyorlar sabaha çocuk doktoru muayene ediyor özelde bir kez doğumdan sonda uğrar giderler 😅
En hoşlanmadığım kısım sıra beklemek idi orda gerildim onun dışında doktor olarak hastane temizliği olarak çok iyi 👍 hele ayarlarsan tek kişilik odaya çok iyi