Gmzkk Yeni doğan bebeği 10 gün içinde içine tuz atılmış suyla yıkayıp ardından suyla yıkıyorlar. Bu yapılmadığında ilerde o kişinin terinin ayağının genel olarak vücudunun kokacağına inanılıyor. Sizde böyle bi adet var mı. Yapıp zararını gören varmı
Nurr_22_22 Gmzkk beni bildiğin tuza yatırmışlar ama çok terlerim terim de kokar ben de tuzlu suyla yıkadım ama banyosunun içinde omuzlarından bir iki taş dokup normal suyla yıkadım sonra sıkıntı çıkmadı
Sahsenem34- Gmzkk Yapıldığını görmedim evet öyle bir adet var ne yazık ki ama doktorlar onermiyor hiçbir şekilde çocuğun vücudunda ki su kaybına neden oluyormuş
Anneadayiii__ Gmzkk bana yapmamışlar cidden terim beni bile rahatsız ediyor bu yüzden dünya roll on vücut spreyi ıslak mendil kullanıyorum yazın defalarca yıkanıyorum tuzlanan insanlar bu kadar ağır kokmuyor diyorlar
ASE6154 Gmzkk ilk banyo suyuna bir tutam tuz atanlar var yada direk çocuğu tuza yatıranlar. Yani düşünün şampuanı bile göz yakmayan seçerken tuzlu su çocuğun gözüne kaçsa ne olacak. Hele tuza yatırma konusu ayrı bir konu bu yüzden ölen bebekler bile var Allah korusun.
Nnoktaa Gmzkk 11-12 yaşlarındaydım. Doğu yöresinden bir komşumuz vardı. Oğlunu törenle yıkamışlardı biz komşularını da bu seremoniye davet ettiler. Orada gördüm tuzlu su olayını.. çocuk büyüdü gayette terliyordu 😂 ee biz niye cümbür cemaat tören yaptık madem terleyecekti 😂😂😂
Busraakay_26 Gmzkk batıl inanç bence ama benim kayınvalidem de yaptı bir kabın içine biraz tuz kattı onu da koltuk altına ayaklarına falan sürdü sonra hemen normal duru suyu ile yıkadık bir sorun olmadı ☺️
Seyma10 Gmzkk biz macırız annanem bütün torunlarına yapmış birine yapmamış o çok kokar biz hiç kokmayız, saatlerce koşiyim terliyim terim hiç kokmaz ben kendi çocuğuma yapıcam Allah nasip ederse