Cgllay Bu durumu 2 defa yaşadım. Bebeğim 5 günlükken sağlık ocağı topuk kanı için çağırdı gittik verdik kanı. 1 hafta sonra “ sizi acilen eğitim araştırmaya sevk ediyorum değerleriniz yüksek çıkmış eğer gitmezseniz bebeğiniz engelli bile kalabilir ” denildi. O sırada bebeğimi emziriyordum ağlaya ağlaya eşimi aradım hemen hastaneye gittik. Tiroid değeri sağlık ocağında çok çok yüksek çıkmışti. Hastanede tekrar kan verdik bu sefer değer normal çıktı. Hastanede ki doktorda söyledi zaten biz inanmıyoruz sağlık ocağınin değerlerine diye.ilac falan vermedi. O çıkan değere göre bebeğim şuan engelli olmalıydı ama çok şükür çok zeki ve sağlıklı 14 aylık oldu bile…..
Birde suanki hamileliğimde yaşadım yine tiroid değerim aşırı derecede yüksek çıkmıştı sağlık ocağında ki sonuçlara göre. Hemen endokrinoloji bölümüne gittim doktor dedi ki senin bu değerlere göre guatr kanseri olman lazım bu çok yanlış sonuç dedi. Tekrar hastanede kan verdim çok normal geldi sonucum. Sonra hemen gidip sağlık ocağından kaydimi aldım başka yere taşıdım 🙄