Hilaldabaan Yaaa şimdi toplasan hamileliğimde çok sucuk yemedim ama yedim yine üç dört defa burda bir tostçu var tostları ve sosu çok güzel oluyor yani yemek istedim sizce yenir mi yenmez mi ya 🥹
Zseda Hilaldabaan benimde canim aşırı istiyordu evde baya pişirip öyle yedim. Hani çiğ falan kalmasin diye ama doktora sordum yeme uzak dur dedi 😔
Yenianneperci35 Hilaldabaan sizinkini çok fazla pişirsinler söyleyin:) ben öyle yapıyorum genelde. Sucuk çok pişmiş olarak fazla olmamak kaydıyla yiyorum
Noraa Hilaldabaan iyi kalitede bir sucuksa çok iyi pisirip az miktarda yiyebilirsin demişti doktorum ama yine de tercih etme diye de eklemisti. Ben de bir kez yedim gebeligim suresince başka da cesaret edemedim :(
Yenianneperci35 Hilaldabaan işlenmiş gıda diye geçiyorlar ya sucuk salam sosis türleri. Ama sucuğu çok pişirebilirsiniz diyorlar. Benim de eşim kahvaltıda yiyor bazen ben de nefis köreltmek için bir tane tadına bakmalık yiyorum🙈
elmaelmaelma Hilaldabaan yenir bence ama dışarıdan değil. Onların sucuğu iyi pişmeyebilir, iyi bir sucuk olmayabilir. Ama evde kendiniz yapıp yiyebilirsiniz bence. Sucuğu önce tavada kızartıp sonra tostu hazırlarsınız.
Htc6138 Hilaldabaan çiğ olarak üretilip saklandığı için bakteri oluşma olasılığı yüksek bu bakterilerde bebeğe zarar verebilir o yüzden hamilelikte pastırma sucuk suşi midye gibi şeyler önerilmiyor
mervemurat16 Hilaldabaan evde kendiniz yapsanız daha iyi sucuğun iyi pişmesi lazım birde hangi marka kullanıyor dışardaki kim bilir hamile olunca mecbur insan daha temkinli davranıyor
K-Canseven Hilaldabaan İyi pişmiş bir sucuğun zararı olacağını sanmıyorum. Ben sucuktan kendimi hiç kısmadım. Az pişmiş yumurta da yedim . Bir şeyi yasaklamak kolay olanı. Önemli olan o yasağın altını doldurmak .
Zseda K-Canseven Hilaldabaan toksoplazma bağışıklığı olmayınca yenilen o gıdadan maalesef bakteri,parazit bulaşabiliyor. Bu da bebeğe geçince maalesef tedavisi olmayan zararlar veriyor. O nedenle gebelikte yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat etmemiz,bilmediğimiz yerden yemek yemememiz söyleniyor. İyi yikanmamis sebzeler vs..
AzcikMantikliOlun Hilaldabaan Allah aşkına bu kadar pimpirikli olmayın ya sakınan göze çöp batar. Sanki her yediğimiz içtiğimiz organik, tostun içindeki 5 dilim sucuğun bebeğe zarar vermesi eksik kaldı. Şimdi saldırmaya çalışanlar olur diye yazıyorum. Ben de biliyorum gebelikte şarküteri ve çiğ besinler zararlı. Ama kalkıp bir kangal sucuğu yemiyorsunuzdur heralde?
Gamzecanpolat Hilaldabaan Ben tanıdık kasaptan almıştım canım evde iyice pişirip yedim çok canım çekmişti